Connery

Blue Jasmine [Anmeldelse]

Woody Allen er tilbage og denne gang sætter han fokus på finanskrisen.

4 ud af 6 stjerner
Blue Jasmine - Trailer
Scanbox - Blue Jasmine [Anmeldelse] Scanbox
Efter at være blevet forladt af sin velhavende ægtemand Hal (Alec Baldwin) og efterladt uden en krone på lommen, må overklasseløget Jasmine (Cate Blanchett) se sig nødsaget til at søge husly hos sin arbejderklasse søster Ginger (Sally Hawkins), der bor i San Francisco. Men den snobbede Jasmine har svært ved at lægge sine dyre vaner og ekstravagante livsstil bag sig og nægter at se sandheden i øjnene. I stedet blander hun sig i søsters liv og skaber kaos, hvor hun kommer frem.

Jasmine er fast besluttet på, at hun blot skal finde en ny rigmand som hun kan gifte sig med og så får hun atter styr på sit liv, men det er lettere sagt end gjort. Især når hun er gået hen og blevet en smule småpsykotisk oven på skilsmissen og i tide og utide fører samtaler med sin eksmand, selvom han ikke er tilstede.
ANNONCE
Scanbox - Blue Jasmine [Anmeldelse] Scanbox
Nogen gange kan det godt betale sig lige at se en trailer eller læse et kort resumé om filmen inden man går i biografen og ser den, især når man har en forud indtaget holdning til instruktøren. Det tog mig i hvert fald ca. 20 minutter, at finde ud af at Blue Jasmine ikke er en komedie, men et regulært drama. En opdagelse der unægteligt gjorde filmen en del bedre, da tonen jo så pludseligt gav mere mening.
ANNONCE
Scanbox - Blue Jasmine [Anmeldelse] Scanbox
Gode gamle Woody kan selvfølgelig ikke nære sig for at komme med en joke i ny og næ, men Blue Jasmine er faktisk en ganske alvorlig historie om en kvinde der ovenpå finanskrisen mister alt, inklusiv sig selv. Cate Blanchett er, som sædvanlig fristes man næsten til at sige, fremragende og der går da også allerede rygter om, at hun er selvskrevet til en Oscar nominering ved næste års uddeling.
ANNONCE
Scanbox - Blue Jasmine [Anmeldelse] Scanbox
Som med så mange andre ting er det et spørgsmål om smag og behag, hvorvidt man kan lide Woody Allens film eller ej. Personligt er jeg mest til hans ”legende” og romantiske film, så som Midnight in Paris, Vicky, Christina, Barcelona og To Rome with Love, for at nævne et par af hans nyere film, hvor han har ladet fantasien få frit spil og man blot kan læne sig tilbage og lade sig opsluge af det Woody’aneske univers.
ANNONCE
Scanbox - Blue Jasmine [Anmeldelse] Scanbox
Blue Jasmine er en film med begge ben solidt planet i virkeligheden og er måske endda Woodys mest deprimerende film til dato. Der er ingen nåde for karaktererne her og jeg forlod ikke ligefrem biografen med opløftet sind. Set som helhed er det efter min mening ikke Woodys bedste film, men isoleret set er det er ganske gribende og velspillet drama og bagsiden ved rigdom og grådighed og derfor er Blue Jasmine bestemt et kig værd i sommervarmen.
ANNONCE
Drengerøvsfaktor: 15%
 
Teknisk information:
Original titel: Blue Jasmine
USA, 2013
Instruktør: Woody Allen
Medv.: Cate Blanchett, Alec Baldwin, Sally Hawkins, Andrew Dice Clay, Louis C.K., Peter Sarsgaard og Bobby Cannavale
Genre: Drama
Billedformat: 2.35:1
Lyd: Dolby Digital
Spilletid: 98 min
Dansk bio premiere: 8. august 2013
Distributør: Scanbox
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce