Connery

'Blue Eye Samurai' er den bedste animationsserie for voksne vi længe har set

Netflix' seneste samurai-fortælling gør et voldsomt indtryk, mens den tager os med gennem alt fra ulykkelige barndomme, kuldsejlede ægteskaber og bordel-massakrer

"Blue Eye Samurai" er ikke bare endnu en, i rækken af Netflix efterhånden massive samling af voksenanimationer - det er en tour-de-force i genren. Serien udforsker temaer om hævn og identitet med en dybde og kompleksitet sjældent set i animationsmediet, er en ægte perle, der skiller sig ud i en tid, hvor actionfyldte hævnfortællinger synes at være alle vegne. Blue Eye Samurai er skabt af Amber Noizumi og Michael Green (Logan, Bladerunner 2049), med stemmearbejde fra Maya Erskine, George Takei, Kenneth Branagh og Randall Park m.fl. 

PS: Nederst i artiklen kan du se hele første afsnit af serien, uden at skulle logge ind på Netflix.

En tiltrængt forandring i hævnfortællingen:
I en verden, hvor hævnfortællinger ofte er kendetegnet ved deres overfladiskhed og gentagelse, introducerer "Blue Eye Samurai" en frisk og dybdegående tilgang til genren. 

Det er ikke ofte vi erklærer en animationsserie for et mesterværk, og mens voksenanimation kan antage mange former, er den nogenlunde jordnære tilgang som der former "Blue Eye Samurai" en velkommen afstikker fra eksempelvis Prime Videos populære anti-superhelteserie Invincible - og selvom begge serier gør brug af en del grafisk vold, rammer det helt anderledes i Samurai-serien. 

Allerede en uge efter seriens udgivelse, har den opnået en IMDB-rating på 9,1/10 og trukket et efterslæb af rosende ord fra anerkendte anmeldere og brugere, verden over. 

ANNONCE
NSFW Trailer: Blue Eye Samurai
?si=t_41Wk5a3CZ-jENe
Blue Eye Samurai - Netflix - 'Blue Eye Samurai' er den bedste animationsserie for voksne vi længe har set Blue Eye Samurai - Netflix

I hovedtræk tager "Blue Eye Samurai" sin fortælling i det 17. århundredes Japan, en periode hvor hvide mennesker ikke måtte færdes i landet, og hvor blandede racer, blev set på som undermennesker eller dæmoner - og det er afsættet, som tager os på historien om samuraien Mizu, der har et væld af legitime og komplekse personlige grunde, til at være på en identitetsbunden - og egentlig livslang hævnmission.

Serien er en bemærkelsesværdig undtagelse fra den typiske fortælling om en ensidet hævnmission. I stedet for at falde i fælden med klichéfyldte plotlinjer, tilbyder "Blue Eye Samurai" en historie, der er så rig på nuancer og følelser, at den kan stå skulder ved skulder med de mest fængslende dramaer. Inspirationen fra Tarantinos "Kill Bill" film er ikke at se bort fra, men.. Blue Eye Samurai er en bedre fortælling.

ANNONCE
Blue Eye Samurai - Netflix - 'Blue Eye Samurai' er den bedste animationsserie for voksne vi længe har set Blue Eye Samurai - Netflix

Visuel overflod: Vold og skønhed

Den visuelle stil i "Blue Eye Samurai" er imponerende. Seriens animation er en fryd for øjet, og den formår at gøre brug af mediet på en måde, der forhøjer vægten af hver scene. 

I modsætning til mange andre voksenanimationer, som ofte læner sig mod en mere karikeret eller overdreven stil, vælger "Blue Eye Samurai" en mere jordnær tilgang. Det giver serien en følelse af realisme og en mærkbar tyngde til action- og kampscener, der gør dem endnu mere slagkraftige og mindeværdige.


"Blue Eye Samurai" skiller sig ud ved at tilbyde et lag af kompleksitet og dybde, som sjældent ses i animationsgenren. Seriens hovedperson, Mizu, er ikke blot en stereotyp hævner. Hun er en dybt nuanceret karakter, hvis kamp for retfærdighed er lige så meget en intern kamp med egen identitet og fortid. Den personlige dybde gør, at serien resonerer på et dybere niveau end blot som endnu en actionfyldt hævnfortælling.

I modsætning til andre serier, hvor grafisk vold ofte kan føles enten overflødig eller overdrevet, bruger "Blue Eye Samurai" volden på en måde, der forstærker den overordnede fortælling. Hver kampscene, hvert sværdstrejf, og hver blodig konfrontation tjener et formål i fortællingen, hvilket er med til at skabe en mere sammenhængende og effektiv historie. Dette står i kontrast til serier som "Invincible", hvor volden ofte er mere sensationalistisk og mindre integreret i plot og karakterudvikling.

En af de mest imponerende aspekter ved "Blue Eye Samurai" er dens evne til at balancere intense actionscener med øjeblikke af skønhed, dyb længsel og humor. Serien formår at skabe et univers, der er rigt på kontraster og følelser, hvilket gør den til en mere afrundet og tilfredsstillende oplevelse.

ANNONCE
Blue Eye Samurai - Netflix - 'Blue Eye Samurai' er den bedste animationsserie for voksne vi længe har set Blue Eye Samurai - Netflix

En fortælling om identitet og kultur

"Blue Eye Samurai" er mere end en simpel hævnfortælling; det er en dybdegående undersøgelse af identitet og kulturelle normer. Mizus kamp mod sine undertrykkere er også en kamp mod de sociale og kulturelle barrierer, hun står overfor som en "blandingsrace"-karakter i det feudale Japan. 

Det er sjældent, at en animationsserie formår at balancere underholdningsværdi med dybere betydning så effektivt som "Blue Eye Samurai". Den fængende fortælling og de smukt udførte kampscener sørger for, at serien aldrig mister sin underholdningsværdi, selv mens den behandler komplekse og tunge temaer. Balancen er en af nøglerne til seriens succes og er med til at skabe en dybere forbindelse mellem serien og dens publikum.

Har du fået set Blue Eye Samurai? 

ANNONCE
Blue Eye Samurai - Første afsnit
?si=fKJw-hS69zqmTPsh
Del

Seneste nyt