Connery

Bliv klogere på lån

Sponsoreret af Lead Supply.

Hvis det kniber med økonomien, er det vigtigt, at man ser det at tage et lån som den sidste mulighed, og hvis man beslutter sig for at tage et lån, bør man finde en oversigt over lån gennem Låneguiden, så man kan få et bedre overblik over de forskellige lån. Du kan med fordel læse videre, hvis du ikke kan se andre muligheder end at tage et lån og ønsker at blive klogere på, hvad det indebærer. 

Forskellige typer lån

Hvis du beslutter dig for at låne penge, er det vigtigt at finde et lån, der passer til dine behov, som du kan finde på en oversigt over lån gennem Låneguiden. Det kan for eksempel være et forbrugslån, der egner sig godt til store investeringer og løbetiden, der angiver, hvor lang tid du har til at betale lånet tilbage, er typisk mellem 1 og 10 år. En anden mulighed er at tage et kviklån, der er et mindre lån, som hurtigt kan afbetales på baggrund af det relativt lave beløb, som låntageren ofte vælger at låne. Kviklån har dog en høj ÅOP, der står for årlig omkostning i procent, så det er vigtigt, at du har dette i baghovedet, hvis du ender med at vælge denne lånetype. 

Hvis behovet skulle være der, kan du også vælge at tage et boliglån eller billån, der giver sig selv. Ydermere kan man som studerende også vælge at tage et studielån, hvis man har svært ved at leve for sin SU, men man bør altid undersøge andre løsninger såsom at finde et studiejob eller skære ned på sine udgifter. 

Forstå hvad lånet indebærer

Det er altid billigere at lade være med at låne penge, men hvis du af den eller anden grund er nødsaget til at gøre det for eksempel i forbindelse med et boligkøb, er det vigtigt, at du finder et lån, der har en lav ÅOP, som du kan blive klogere på gennem en oversigt over lån gennem Låneguiden. Derudover bør du også altid vælge et lån, som du er sikker på, at du kan betale tilbage, hvorfor det er relevant at undersøge lånets løbetid, så du er sikker på, at du kan betale lånet og renterne tilbage i løbet af denne periode. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce