Connery

Blære-latin

Blær dig - det skader ikke...

Ens sproglige kunnen er en stor del af, hvordan andre folk opfatter én. Vi kan alle føre en samtale - det er bare forskelligt, hvor gode vi er til at jonglere med ordene. Du kender garanteret det, når en eller anden fyrer en latinsk sætning af, som betyder et eller andet smart. Man ved, det er indøvet, men det lyder nu alligevel meget fedt.
ANNONCE
Blære-latin
Latin er det gamle Europas lingua franca, og det er for mange mennesker et sprog, der emmer af visdom. Kender du det, at man er midt i en diskussion eller en samtale, og én siger noget på latin? Det kan enten lyde pisse irriterende, fordi det resulterer i, at man selv føler sig dum.

Men det kan også, hvis man bruger det med omhu og sammen med "ligesindede" mennesker (altså mennesker, der er på nogenlunde samme højde som én selv med hensyn til sproglig kunnen og intelligens), virke fint. Man kan for eksempel bruge et latinsk citat til at understøtte noget i en diskussion.

Klik ind på Ambassen.dk og lær et par latinske blære-citater. Hvis man bruger det med omtanke og i de rigtige situationer, giver det andre folk et indtryk af, at man har styr på tingene. Kvinder foretrækker vel også intelligente mænd. Ikke "over-smarte" mænd. Men mænd, der kan give dem noget igen.

Fra old-undervisningen kan jeg da genkende et par citater som: "Festina lente" - skynd dig langsomt, "nec scire fas est omnia" - man kan ikke vide alt og "in vino veritas" - i vinen er sandheden. For dem, der ikke lige har stiftet bekendtskab med latin, er det nyttigt at vide, at ordene stort set udtales, som de ser ud.

Tjek eventuelt også Fiduso.dk, hvor der er en helt masse latinske citater, talemåder og ord.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce