Connery

Black til PS2

Flot og eksplosiv shooter til PS2

5 ud af 6 stjerner
Black er navnet på EAs supereksplosive first person shooter.

Black til PS2
Black står for black ops, som i al sin enkelthed betyder hemmelighedsstemplede missioner. I spillet styrer man sergent Keller i forskellige missioner. Hver mission har et primært mål, som skal løses, der for det meste går det ud på at udrydde et bestemt mål. Ud over det primære mål, er der en række sekundære mål. Alt efter hvilken sværhedsgrad man spiller på, højnes antallet af sekundære mål, der skal gennemføres for at missionen er fuldført. En sidebemærkning til disse sekundære mål er, at de som regel handler om at fjerne beviser på mere eller mindre suspekte handlinger, den amerikanske regering har udført.

Når først du kommer i gang med missionerne, er der ikke så meget pjat. Det er simpelthen bare dræb eller bliv dræbt. Der er så forskellige måder at gribe dette an på. Man kan for eksempel bare skyder fjenden på gammeldags manér, men man kan også, og dette er en af de fede ting ved Black, vælge at springe noget i luften som fjenden tilfældigvis står i nærheden af. Bogstavelig talt alt kan sprænges i luften eller skydes i smadder i Black!
ANNONCE
Black til PS2
Der er ikke mulighed for at gemme spillet undervejs, men det gemmer selv ved nogle checkpoints undervejs i missionerne. Dette gør at du ind imellem er nødt til at gennemspille 15-20 minutters forløb, hvis du er uheldig at dø på det forkerte tidtspunkt.

Et problem, som denne skribent altid har når han spiller denne slags skydespil på konsol, er styringen. Det er simpelthen ofte for svært at sigte ordentligt med joypadden. Dette er der rådet bod på i Black ved at udstyre spilleren med uanede mængder ammunition. Så kan man bare skyde til man rammer. Der er måske ikke så meget finesse over det, men det virker efter hensigten.

Våbenarsenalet er ret stort og varieret. Der er forskellige typer så som håndpistoler, sub-maskinpistoler, maskingeværer og en shotgun. Derudover er der sniperrifler og en RPG (raketkaster), men disse optræder næsten kun, når der er brug for dem for at komme videre i spillet.

Grafik
ANNONCE
Black til PS2
Black er et af de flotteste spil, jeg har set til PS2. Det ser rigtigt godt ud når kuglerne flyver, murene falder fra hinanden og bilerne eksploderer i et inferno af støv og ild. Derudover er det en lækker grafisk detalje, at baggrunden sløres, og kun våbnet er i fokus, når man skal lade (og det skal man tit!). Det skal også nævnes at introfilmen og mellemsekevnserne er filmiske og i det hele taget ret flotte.

Lyd
Lyden er som den skal være i en spil som dette. Våbnene og eksplosionerne lyder godt, og de hektiske råb og skrig fra fjenden er med til at understrege den tilspidsede situation. Musikken er desuden god til at lægge den rette stemning.

Multiplayer
Dette kan hurtigt opsummeres: der er ikke mulighed for at spille Black i multiplayer!

Konklusion
Black er et fedt first person shooter spil, som først og fremmest er utroligt eksplosivt og voldeligt. Det er også meget flot taget i betragtning, at det er lavet til en konsol der efterhånden må siges at have opnået veteranstatus.

Grunden til at Black ikke kommer helt op at ringe, er at missionerne godt kan blive en smule ensformige. Derudover ville det klæde spillet med en multiplayerfunktion, for hvor ville det da være fedt at kunne rende rundt i det kaotiske, eksplosionshærgede og gennemhullede miljø og skyde kammeraterne.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce