Connery

Black & White 2 til PC

Spil god, spil ond, spil gud

5 ud af 6 stjerner
Så er efterfølgeren landet og tiden til sindsforvirrende kæledyr og gudekræfter skal atter slippes løs. På mange måder adskiller Black & White 2 sig fra forgængeren, det er ikke bare det samme spil tilført lidt ekstra, derimod på mange måder sådan som Black & White skulle have været.
ANNONCE
Black & White 2 til PC
4 år skulle der gå før vi nu får set efterfølgeren, men tiden har de brugt godt. Det er ikke længere bare ren sandkasse, men klare mål der bliver sat op for spilleren. Ligesom forgængeren bliver du som gud tilkaldt af et bedende menneske, tilhørende grækerne som ligger under for en ren nedslagtning af aztekerne og din opgave starter derfor med at sørge for at få grækerne op og stå igen så du i sidste ende kan vise hvem der bestemmer.

Igen skal du vælge om du vil køre den gode eller den onde vej og dette afspiller sig hurtigt på miljøet og dit kæledyr.

Dit kæledyr er blevet nemmere at holde styr på, som hver gang den vil foretage noget popper en lille tanke op fra den og du kan derefter klø den eller give den en god gang tæsk alt efter hvilken løsning der er den du vil have dit kæledyr skal hælde til, hvilket bliver vist via en indikator. Derudover kan du også via den nye indbyggede "Toolbar" køre alle mulige løsninger som dit kæledyr kan finde på at udføre og derefter gi' den rette kærlighed alt efter om det skal være noget den skal udføre eller ej.

Netop denne "Toolbar" kan bruges til stort set alt, lige fra bygninger du vil bygge, købe bygninger, se dine mål, statistikker osv. men netop denne store mængde betyder også at man skal vænne sig til det for det er bestemt ikke lige nemt at skulle sidde og grave dybere og dybere via menuerne for at finde netop det man leder efter.
ANNONCE
Black & White 2 til PC
Denne gang er det også nemmere at vide hvad sine indbyggere har interesse for via et "Town Center" som viser hvilke bygninger de er mest interesserede i. Derudover kan du også købe nye bygninger ved hjælp af Tribute som er point du optjener ved at bygge og ved hjælp af forskellige missoner der er fordelt på de forskellige baner gennem spillet.

Ligesom forgængeren kan man spille på 2 måder, du er enten god eller ond. Hvis du kan li' fredelige løsninger, bygge store byer og sprede glæde og blomster så kører du den gode vej og viser dine indbyggere hvem der skal tilbedes og indbyggere fra andre byer hvilken by der er den bedste og deraf immigrere til. Vælger du derimod at være den sadistiske type, lade dit dyr æde dine indbyggere for at vise hvem der bestemmer og bygge store hære til at indtage byer og sende fjenden på flugt, kan dette også lade sig gøre, men hvis du pludselig undervejs tænker at du vil skifte stil kan dette også lade sig gøre uden problemer, hvor god eller ond du er vises nemlig også på dit "Town Center". Det gælder derfor om at finde den rette vej igennem spillet, men kører du den gode vej vil du finde ud af at bygge hære er en nødvendighed for at kunne klare sig igennem.

Grafik
ANNONCE
Black & White 2 til PC
For at få fuld udnyttelse af grafikken kræver det noget af en maskine, men tilgengæld får du også god grafik. Zoom ud og du får et komplet overblik over din ø eller zoom ind og tæl græsstrå, der er virkeligt blevet kælet for detaljerne lige fra dit kæledyr til bygninger og de små mennesker.

Ofte kan man tage sig selv i at sidde og bare køre rundt for at tjekke de mange små detaljer ud. Selvom teksturen ikke er helt perfekt er det alligevel så lækkert at man bare nyder det når de store slag eller store gudekræfter bliver sluppet løs.

Lyd

Lyden er helt i top, zoom ned og hør fugle synge, hør vinden suse i bjergene, lyt til raslende udstyr når din hær bevæger sig. Blandingen af filmiske soundtrack får man en stemning som er så høj at man efter utallige timers spil stadig kan sidde og nyde det. Stemmeskuespillet er også af høj kvalitet, ligesom lydeffekter hvilket tilsammen giver spillets lydside enorm værdi og virkelig kan nydes hele vejen igennem.

Konklusion

Selvom Black & White 2 er blevet mere mainstream og sandkasse elementerne er blevet placeret i baggrunden, et element som delte lejrene i forgængeren for dem der kunne lide spillet og dem der hadede det langt væk, hvorimod denne gang har man prøvet at finde en middelvej som dog virker udmærket. Spillets RTS del er god nok, dog ikke i den samme stil vi kender fra normale RTS spil. Der hvor spillet virkelig falder igennem er præcis det samme problem forgængeren havde, nemlig bugs som dog hurtigt kan klares via det indbyggede opdateringsdel så man er fritaget for at skulle rode rundt på internettet efter patches, men har du ikke internetforbindelse er du nødsaget til at finde dig i en del bugs som kan blive ret frustrerende i det lange løb.

Men alt i alt er Black & White 2 et spil som ligger i høj klasse og har masser af værdi som kun forstærkes af manglen på alternative lignende spil.

Lionhead

EA Games
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce