Connery

Black Hawk Down til PS2

2½ år efter PC-udgaven udkommer Black Hawk Down til PS2.

3 ud af 6 stjerner
Novalogic er udkommet med en konvertering af PC-spillet "Delta force: Black Hawk Down". 2½ år efter udgivelsen til PC kan PS2-gamere nu få fornøjelsen af at kæmpe i Somalias gader for at beskytte folket mod den onde krigsherre Mohamed Farrah Aidid. Spillet er en traditionel strategisk first person shooter, så for dem der kender genren, er der ikke noget nyt under solen. Det er der heller ikke for dem der har spillet Black Hawk Down på deres PC. Der er stort set ikke ændret noget på de 2½ år det har taget at få lavet konverteringen.
ANNONCE
Black Hawk Down til PS2
Der er dog et par ændringer, som er værd at nævne. For det første får man efter hver gennemført mission point i forskellige kategorier så som: marksmanship, leadership osv. Disse points omformes til stjerner, som man kan bruge til at forbedre sine evner i marksmanship, endurance, fitness og andet. Effekten af dette er dog svær at få øje på, men ideen er da meget god. En anden ny feature er, at man kan udstede ordrer til de marinesoldater man følges med, som skal hjælpe mod banditterne. Problemet er bare at disse følgesvende er så torskedumme, at de gang på gang er årsag til frustrationer. Den kunstige intelligens som altid har været Delta Forces spillenes store svaghed, er også i PS2 versionen af Black Hawk Down simpelthen for ringe. Det er ikke kun ens egne soldaterkammerater der er dumme. Fjenden er også dummere end politiet tillader. Skyder man f.eks. en bandit med sniperriflen på afstand bliver ham der står ved siden af pænt stående og venter på at det bliver hans tur.
ANNONCE
Black Hawk Down til PS2
Grafik

Grafisk er spillet udmærket. Spillet ser ud som man kan forvente sig af en FPS på PS2, når man tager konsollens begrænsninger i betragtning. Man kunne dog godt ønske sig at de civile og fjenderne måske varierede lidt mere udseendemæssigt. Et problem kan også være den lave opløsning, hvor man kan være udsat for at blive beskudt af en fjende i pixelstørrelse. Det er anledning til enorme frustrationer, når man prøver på at ramme på lang afstand, og man sidder og sigter med de relativt upræcise analoge sticks på PS2 controlleren.

Lyd

På lydsiden er der ikke rigtigt noget at klage over. Stemningen fra filmen af samme navn bliver fanget godt med musikken, og lyden af råb og geværsalver er med til at give en følelse af, at man ikke kan slappe af, og at faren lurer lige rundt om hjørnet.

Multiplayer
ANNONCE
Black Hawk Down til PS2
Hvis jeg skal finde en styrke i spillet, og det skal jeg vel, må det være multiplayerdelen. Der er både mulighed for co-op misioner, splitscreen, og online gaming. Det vil altså sige at du kan udskifte de bovlamme computerstyrede spillere med nogle af dine kammerater, og gå i krig sammen med dem. Du kan også vælge at spille mod dem, enten på splitscreen eller online.

Konklusion

Trods styrkerne i multiplayerdelen er der simpelthen for mange svagheder til at Black Hawk Down kan anbefales som en top titel. Man vil forvente et bedre spil end PC-versionen, som allerede for 2½ år siden var middelmådig. Det får man ikke. Man får et spil der er stort set magen til og som ikke har formået at forbedre den kunstige intelligens, som har været et problem i samtlige Delta Force udgivelser. Hvis du vil spille Black Hawk Down, så find det eventuelt billigt til PC i stedet. Det er lige så godt som PS2 versionen.

Besøg spillets officielle hjemmeside
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce