Connery

Bilfabrikant frigiver 24.000 hybridpatenter: "Nu er det tid til at samarbejde bredt"

Udbredelsen af elektriske køretøjer er stadig i sin spæde begyndelse, og hos Toyota, lader det ikke til at de synes det går hurtigt nok. 

Derfor har de valgt at frigive intet mindre end 24.000 hybridpatenter, og tilbyder samtidig teknisk support til andre producenter. 

”Vi modtager løbende et stort antal forespørgsler om vores køretøjers elektrificeringssystemer fra virksomheder, der erkender behovet for at popularisere hybrid og andre elektrificerede teknologier til biler. Derfor mener vi, at det nu er tid til at samarbejde bredt,” lyder det fra Shigeki Terashi, bestyrelsesmedlem og direktør i Toyota Motor Corporation.

”Hvis antallet af elektrificerede køretøjer stiger betydeligt i løbet af de næste ti år, bliver det også mere standarden, og vi håber hos Toyota på at komme til at spille en vigtig rolle i denne proces,” bemærker Shigeki Terashi.

ANNONCE

De frigivne patenter omhandler avancerede teknologier, som findes i elektrificerede køretøjer, især i hybridbiler, og har hjulpet Toyota med at udvikle hybridteknologi, der både præsterer bedre, fylder mindre og også koster mindre. Mere specifikt består de omfattede patenter af både dele og systemer, som fx elmotorer, effektstyringsenheder og systemkontrolenheder.

Og så er det konkret kerneteknologi, der kan anvendes til udvikling af forskellige typer elektrificerede køretøjer, herunder hybridbiler, plug-in hybridbiler, elbiler og brintbiler. Toyota frigiver i alt 23.740 patenter, som er opbygget gennem mere end 20 års forsknings- og udviklingsarbejde.

ANNONCE

Toyota ønsker med de nye tiltag at fremme udbredelsen af elektrificerede køretøjer som fx hybridbiler og dermed være med til at hjælpe regeringer, andre bilproducenter og samfundet generelt med at nå de klimarelaterede mål.

Del

Seneste nyt

Annonce