Connery

Berlin Guide: 10 tips til mad, drikke og oplevelser

Hvis turen går til Berlin, skal du læse med her!

I september besøgte jeg endnu en gang en af mine absolut yndlingsbyer: Berlin. Jeg sad og kedede mig lidt, da de fleste af mine venner og veninder var begyndt på arbejde og studie igen. Eftersom mit studie først begyndte midt september, besluttede jeg mig for, at der skulle ske noget. Jeg undersøgte, hvor jeg billigt kunne rejse hen, og da jeg så, at jeg kunne komme med bus til Berlin for bare 149 kroner, var beslutningen hurtigt truffet - jeg skulle en tur til Berlin! Jeg har besøgt byen to gange før med største fornøjelse, og derfor har jeg også set de større seværdigheder. Denne tur skulle derfor i stedet være en hyggetur, hvor jeg bare lavede lige det, jeg havde lyst til. Jeg endte med at overnatte ved en gammel studieveninde, hvilket passede helt perfekt. Så havde jeg dagene til at udforske byen alene, alt imens jeg kunne hænge ud med hende om aftenen. Jeg kan derfor af gode grunde heller ikke tippe om gode hoteller i Berlin, men mit indtryk er, at det er mulig at bo forholdsvis billigt. Fordi jeg som nævnt har været i Berlin før, havde jeg god tid til at udforske byen på en anden måde og opdage spændende steder, som jeg gerne vil dele med jer. 

10 tips til Berlin

1) Hæv kontanter 

Selvom man måske ikke skulle tro det, er der stadig flere steder i Berlin, der ikke tager imod dankort. Især de mindre steder tager ikke imod dankort, hvis det er under 10 euro, og det er ærgerligt, når man bare gerne vil have en kop kaffe. Hæv en god portion hjemmefra - du skal nok få dem brugt!

2) Studierabat

Er du studerende og gerne vil ud at se en masse, så husk endelig dit studiekort - her kan være ret mange penge at spare! Fx ville jeg rigtig gerne se DDR STASI fængslet, som koster 6 euro, hvilket er billigt i sig selv, men med studiekort kom jeg kun af med 3 euro for 90 minutters guidet tur. Det kan jeg forresten også virkelig anbefale!

3) Transport i Berlin

Berlin har ifølge mig et af de mest velfungerende transportsystemer. Du skal ikke vente længe, før der kommer et transportmiddel, og det er nemt og hurtigt at finde ud af. Jeg købte et 7-dages kort for 30 euro, som gælder til både S-bahn, U-bahn, Tram og bus, og det gjorde, at jeg nemt kunne hoppe på et tog uden at tænke over billet osv. Til at finde de forskellige forbindelser benyttede jeg mig af Google Maps samt app'en BVG Fahrinfo, som fungerer ligesom rejseplanen herhjemme. 

4) Tilbring en søndag i Berlin

Jeg ved, at der er mange, der tager en forlænget weekend i Berlin og derfor tager hjem søndag, men mit bedste tip er nok at sørge for at tilbringe en søndag i Berlin. Selvom butikkerne osv har lukket, emmer byens parker og markeder nemlig af liv, og jeg kan især anbefale Mauerpark. Hver søndag er der nemlig arrangeret karaoke, som tiltrækker en stor mængde menneske. Der er tale om en mand, der på cykel tropper op med højtaler og musik, og så kan publikum melde sig til at komme op at synge. Uanset om du vælger at lukke din indre sangerinde ud, eller du blot vælger at være publikum som jeg, er der virkelig god stemning. Derudover går der flere rundt og sælger både øl og gin og tonics, så du behøver faktisk slet ikke at rejse dig. Skulle sulten alligevel melde sig, kan du passende bevæge dig over på det store madmarked, som også er i parken hver søndag. Her er der også et loppemarked, hvor du kan findes alverdens ting, hvis du er tålmodig nok. 

Tip: Jeg var der i september, og der var stadig fuld af liv og karaoke. Jeg ved dog ikke, hvor langt ind i sæsonen, arrangementet varer, så undersøg evt. dette inden. 

5) Bevæg dig ud i de andre bydele

Jeg har som nævnt været i Berlin før, hvorfor jeg på denne tur var lidt mere frisk på at bevæge mig rundt i de forskellige bydele, hvilket jeg på det kraftigste kan anbefale. Fx tilbragte jeg en hel dag i bydelen Kreuzberg, som er lidt mere rå og edgy end mange andre steder i Berlin, og det var virkelig spændende at se. Derudover er både Prenzlauer Berg og Friedrichshain virkelig hyggelige og fuld af gode spisesteder. Jeg nåede desværre ikke at besøge Neukölln denne gang, men næste gang er det klart en bydel, jeg vil udforske! 

6) Shopping

Uanset om det er din shoppeglade kæreste, der hiver dig med, eller om du bare selv vil ud at forny klædeskabet lidt, så prøv at bevæge jer lidt væk fra Kurfürstendamm. På Kurfürstendamm ligger alle de gode highstreet butikker, ja, men det er bare ikke et så hyggeligt område at bevæge sig rundt i. Det er området Mitte derimod. Så efter du har besøgt det kæmpe stormagasin KaDeWe nær Kurfürstendamm, som helt sikkert er et besøg værd, vil jeg anbefale dig at bevæge dig over i dette område. Her er shopping nemlig kombineret med hyggelige gader, og det er her, du finder de lidt mindre og specielle butikker. Det er fx også her, min personlige (og lidt nørdede) favorit bogbutikken Do you read me?! ligger.

7) Kaffe

Uanset om du er kaffeelsker tenderende til kaffesnob eller bare sætter pris på en god kop kaffe, er du nødt til at besøge The Barn. The Barn har to kaffebarer i Berlin, hvoraf den ene af dem også fungerer som risteri, og det var denne, jeg besøgte en solrig formiddag. Da jeg ankom, følte jeg mig ret overvældet af alle mulighederne, og jeg spurgte derfor den meget søde barista, hvad hun ville anbefale mig. Det førte til en lang snak om mine personlige præferencer og de forskellige typer af kaffe. Det endte med, at jeg bestilte en Santa Rosa 1900 med smag af blomme og karamel, og jeg siger jer - en af de bedste kopper kaffe, jeg nogensinde har fået! At croissanten, jeg bestilte til, også sad lige i skabet, gjorde kun oplevelsen endnu bedre. Faktisk så godt, at jeg på en uge nåede forbi kaffebaren tre gange. Skal det være lidt mindre fancy, men stadig ekstremt lækkert, vil jeg anbefale No Fire No Glory. Super lækker kaffe - og croissant - til billige penge! 

8) Den bedste burger

Hvis du er vaskeægte burger og pommes fan som jeg, er det sikkert også en af de ting, du gerne vil smage, når du er i udlandet. Jeg havde inden lavet grundig research, og ved alle mine søgninger, var der to burgerbarer, der blev ved med at dukke op: The Bird og Shiso Burger. Jeg er utrolig dårlig til at vælge, så jeg besøgte begge to, og det fortryder jeg ikke ét sekund, for de kan virkelig ikke sammenlignes, og derfor kan jeg heller ikke anbefale én. Men synes du alligevel, det er meget at presse to burgerbarer ind på så kort tid, vil jeg sige det således: Du skal besøge The Bird, hvis du vil have en burger uden så mange dikkedarer. En burger, der består af mere kød end brød, hvor salat og tomat bliver lagt ved siden af, så du selv kan bestemme, om det skal i din burger (Come on, det skal det jo faktisk ikke..). Dertil de sprødeste og lækreste pommes og en hel tube mayo, så du bare kan give den gas. Shiso Burger er derimod, hvis du har lyst til at prøve noget lidt anderedes. Jeg bestilte f.eks. deres Shiso Burger, som bestod af en tunbøf, shiso blade, salat, rødløg, koriander, chilimayo og teriyaki sovs, og hold nu op en smagsoplevelse uden lige! Her var fritterne til gengæld ikke noget at skrive hjem om, så hvis du kommer for fritterne, skal du vælge The Bird, men burger wise.. uh, den er svær! Mit råd? Besøg begge to. 

9) Spis på Mozzarella Bar og Bottega

Mozzarella Bar og Bottega havde jeg læst om hjemmefra. Konceptet her er god mad og lækker mozzarella, og jeg er vild med det. Vi ankom en fredag aften, og det var kun med nød og næppe, vi fik et bord, så jeg vil klart anbefale, man bestiller hjemmefra. Der er nemlig trangt med plads, da det nærmere fungerer som en bar end en restaurant, men det var med til at give stedet en helt speciel stemning. Baren havde flere forskellige mozzarellaer at vælge imellem, hvortil du kunne vælge forskelligt tilbehør, og lad mig bare sige.. når du først har smagt denne mozzarella, bliver det svært at vænne tilbage til dem fra supermarkedet. Den var så god med så lækker smag og konsistens, og jeg mener faktisk helt ærligt, at jeg sagtens kunne spise sådan en kugle selv. Vi valgte dog at dele og dertil fik vi lækker bresaola, mortadelle med trøfler, tomatsalat og rødvin. Efterfølgende havde vi bestilt en pastaret, som også smagte helt fantastisk. Jeg vil dog også mene, at du sagtens kan nøjes med "forretten", hvis du evt. bestiller mere af tilbehøret eller en ekstra ost. Næste gang skal jeg helt sikkert prøve deres burrata! 

10) Væn dig til techno i nattelivet

Vil du gerne ud en aften, kan du godt gøre basarmen klar. Vi var ude en fredag aften, og på de fleste klubber, er det den slags musik, de spiller. Jeg er nok selv mest en R&B type, så jeg blev lykkelig, da vi fandt en klub, hvor der nede i kælderen var et lille dansegulv, hvor de spillede den slags musik, men ifølge min veninde er det en mangelvare dernede.

Del

Seneste nyt