Connery

BeoPlay A6: Designerstof og rummelig lyd

Efterårsnyheden fra B&O Play leverer stereofornemmelse i en enhed

BeoPlay A6: Designerstof og rummelig lyd

B&O Play afslørede i sidste uge deres seneste musiksystem BeoPlay A6. 

Systemet adskiller sig væsentligt fra de øvrige produkter i Bang & Olufsen afspringerens sortiment: Designet er mere organisk end de øvrige produkter, men tanke og funktion er helt i rette ånd: God lyd og gennemtænkte funktioner.

ANNONCE

Organisk form - organisk lyd

Det første der springer i øjnene når man ser A6, er den knapt så konventionelle form. Højttalerens kurver på samme måde som en pilerokke i bevægelse, men det er der selvfølgelig en god grund til. Systemet huser nemlig 2 woofere, 2 tweetere og en full range højttaler. To sæt woofer+tweeter sidder i et stereo-setup, der kaster lyden ud i rummet, og skaber et bredt lydbillede der lader lytteren positionere lyden ude i rummet, full range højttaleren sidder på bagsiden og korrigerer for det manglende lydbillede der opstår i det umiddelbare rum i de to andres blinde vinkel. Sådan som jeg har forstået det, anyway.

Jeg havde fornøjelsen af at lægge både øre og øjne til den nye højttaler, da den blev fremvist i Berlin, under IFA-messen. A6 er et lydsystem der spreder lyden og får den til at fylde et rum, så det opleves som et stereosystem. Det er ikke en uambitiøs idé, og mange andre har forsøgt sig med lignende systemer. Fordelene i et sådan system er lette at få øje på: Det kræver ingen kabelføring, og en enkelt enhed kræver selvfølgelig ikke så meget plads som to - eller to + en reciever. 

ANNONCE
BeoPlay A6 vægmontering - BeoPlay A6: Designerstof og rummelig lyd BeoPlay A6 vægmontering

Systemet er predefineret med to lydinstillinger, en der passer til vægmontering, og en der passer, hvis man ønsker at placere højttaleren på gulvet.

Den meget iøjenfaldende stof, der udgør overfladen af systemet, er tekstil fra danske Kvadrat, som i samarbejde med B&O Play har udviklet stoffet, så det passer til de akustiske behov, som en B&O højttaler har brug for. Samarbejdet med kvadrat, muliggør en hurtig differentieringsmulighed, i udskiftelige højttaler covers, og til at starte på fåes A6 i fire farver, men lur mig om ikke det giver mulighed for nogle interessante limited-edition covers og lignende.

En højttaler der vil kæles for

A6 kan styres via mobilt medie, hvor den har alle brugbare trådløse tilslutningsmuligheder: Bluetooth, AirPlay, DLNA - DMR, Spotify Connect, Deezer og TuneIn. (Og en analog indgang). Den kan også styres på selve systemet, hvor det fysiske interface består af et lækkert touchmodul på toppen af enheden. Her styres volumen, frem og tilbage, mute og forbindelsestypen ved lette stryg over ryggen, og for den uindviede vil man ligne en mand der står og kæler lidt for sin højttaler - og det er ikke utænkeligt at en Beoplay-ejer faktisk er så glad for sin enhed, at han har lyst til at kæle en smule for den. 

A6 er et spændende nyt produkt i BeoPlay-serien.

ANNONCE
Beoplay A6

B&O Play BeoPlay A6

Fullroom-system med fem enheder, wireless streaming og mulighed for Beolink Multiroom.

Pris: 7.499,- kroner

Hvor: Beoplay.com

Hvornår: Tilgængelig i løbet af oktober

Del

Seneste nyt