Connery

Benzinpriser på vej mod 17 kroner i 2024

Er du klar til at spare på brændstoffet?

Benzin- og dieselpriserne i Danmark forventes at tage et markant hop, med en stigning på omkring 20 procent frem mod foråret næste år. Dette skubber prisen på en liter benzin tæt på 17 kroner, ifølge en ny prognose fra Jyske Bank. Derfor vil danske bilister snart skulle justere deres budgetter og kørselsvaner, hvis de ønsker at holde omkostningerne nede.

Stigende priser og forbrugernes reaktion

Oliestrateg Jan Bylov fra Jyske Bank forklarer, at prisstigningen ikke skyldes en stigende efterspørgsel, men derimod et stadig mere snævert olieudbud, drevet af faktorer som OPEC og potentielle tiltag fra præsident Putin i den russiske olieproduktion.

Denne prisudvikling kan få alvorlige konsekvenser for danskernes pengepung. Dog melder Applus+ Bilsyn, at danske bilister er villige til at tage tiltag for at reducere kørselsomkostningerne. John Gantzhorn, teknisk konsulent hos Applus+ Bilsyn, forklarer: "Nu ved danskerne, hvor nemt det er at cykle eller køre med offentlig transport. Derfor vil vi se mere af samme skuffe, når og hvis priserne stiger."

Sådan sparer du på de dyre dråber

Applus+ Bilsyns fem råd til, hvordan du kan reducere din kørsel og holde omkostningerne nede, inkluderer:

  • Kør brændstoføkonomisk: Planlæg ruter, undgå unødig tomgang, og oprethold en jævn hastighed.
  • Fast vedligeholdelse: Følg bilproducentens anbefalinger, tjek for lækager og sørg for korrekt dæktryk.
  • Forbedr aerodynamik: Fjern overflødige genstande og reducér luftmodstand.
  • Del kørsel: Etabler samkørsel med familie, naboer eller kolleger for at mindske brændstofforbrug.
  • Effektiv ruteplanlægning: Brug GPS eller apps til at finde de bedste ruter og kombiner ærinder på turen.
ANNONCE

Disse råd kan hjælpe bilister med at navigere i et økonomisk udfordrende brændstofmarked. Med de rette tiltag og bevidst kørselsadfærd kan danske bilister være med til at holde deres brændstofbudgetter i skak, trods de forventede prisstigninger.

ANNONCE
Del

Seneste nyt