Connery

Belle de Jour - Den eventyrlystne husfrue fejrer 50 år med restaureret genudgivelse

Det erotiske drama har optrådt på flere toplister for verdens bedste film

Det er slet ikke nok, vi får kigget på fordums tiders filmskatte. Men det er jo også fordi, en del af dem ikke er ordentligt tilgængelige. 

For en af disse film, har det netop ændret sig. I 2017 gennemgik filmen Belle de Jour (Dagens Skønhed) en gennemgående restauration og relancering, i året der markerede 50-års jubilæet for filmen. 

ANNONCE

Séverine er Pierres meget diskrete kone. Han er en højt respekteret kirurg fra Paris. Hun elsker ham, men mellem de to er der ikke meget intimitet. Den smukke hustru keder sig og har masochistiske fantasier, der afslører hendes seksuelle frustrationer. Hun føler, at ting oplevet i hendes barndom, er årsag til de fantasier, som hun ikke kan få udlevet i hendes ægteskab. Af nysgerrighed og uden at fortælle Pierre om det, begynder Séverine at arbejde på bordellet Anaïs. Sadomasochisme, domination og andre seksuelle variationer udleves i Séverines liv. Hun ved hvorledes hun kan finde sig selv og hendes fantasier ved at fyldsgøre kundernes ønsker og eksperimentere; hun genvinder kontrollen over hendes seksualitet. Om dagen er hun ”Dagens Skønhed”, og feteret af hendes kunder som ‘Perle’. Om aftenen er hun hustru til en kirurg fra Paris. Hendes nye spændende liv syntes at fungere, indtil Marcel, en gangster og fast kunde i huset, forelsker sig i hende.

Et elegant erotisk mesterværk om en hustru der keder sig og beslutter sig for at begå deltids prostitution. I 2010 var Belle de Jour nummer 56 af de bedste film ifølge Empire Magazines liste over de 100 bedste film i verdenen.

ANNONCE
Dagens Skønhed
Original titel: Belle de jour
International titel: Beauty of the Day
Instruktør: Luis Buñuel
Medvirkende:  Cathérine Deneuve, Jean Sorel, Michel Piccoli, Geneviève Page og Pierre Clémenti
Produktionsår: 2017
Oprindelse: Frankrig | Italien
Sprog: Fransk
Genre: Drama
Længde: 100 min
ANNONCE
Del

Seneste nyt