Beef Wellington Ramsey Way
Vil du impornere vennerne?
Hvis du virkelig vil imponere gutterne, er denne ret næsten oplagt. Videoen siger næsten det hele, og giver gode nemme instruktioner, men nedenfor, er alligevel en forklaring til tilberedning og mængder.
Ingredienser
400 gram oksemrøbrad fra midterstykket
400 gram brune champignon
4 skiver parmaskine
Engelsk sennep (Evt. Colemans)
1 plade butterdej
2 æggeblommer
Tilberedning
Tænd ovnen på 200 grader
Krydder kødet med salt og luk det på en varm pande med olie - pensel det med sennep mens det er varmt.
Lad kødet køle af i køleskabet.
Hak champignonerne groft, krydder dem med salt og peber og blend dem i en blender til en pure
Steg dem i en pande uden fedtstof, indtil det meste af væsken er væk og puréen nemt klistre sammen
Lad puréen afkøle i køleskabet
Rul et stort stykke husholdningsfilm ud på bordet
Læg de 4 stykker parma skinke på folien ved siden af hinanden, de skal overlappe lidt
Fordel champignon puréen jævnt ud over skiverne, og placer mørbraden i midten
Rul ”pakken” tæt sammen vha. folien, og luk den helt tæt i begge enden som en karamel.
Læg pakken køle i køleskabet 15 minutter
Rul butterdejen ud på et bord drysset med mel, den skal være stor nok til at kunne dække kødet
Pensel dejens hjørner med de piskede æggeblommer
Læg købet i midten, skær eventuel overskydende dej fra, og luk ”pakken” ved at folde siderne under bunden.
Lad den køle af i køleskabet i 20 minutter
Pensel hele overfladen med æggeblomme, og krydder med flagesalt
Bag den i ovnen i omkring 25 til 30 minutter, alt efter hvor rød du vil have den
Lad den hvile 10 minutter
Skær den ud i 4 skiver uden at bruge enderne
TIP: For at undgå at butterdejen bliver blød, kan mellem butterdejen og kødet rulles pandekage. Egentlig er Beef Wellington også med Foie Gras, men det er jeg ikke så tosset med.
Server med nye kartofler marineret i en marinade bestående af 1 del oliven olie, ½ del hvidvinseddike og friskkværnet salt/peber, eller den dejlig kartoffel/rodfrugtemos og nogle friske grønsager - og selvfølgelig en spand rødvin!
Bon Appetit!
Ingredienser
400 gram oksemrøbrad fra midterstykket
400 gram brune champignon
4 skiver parmaskine
Engelsk sennep (Evt. Colemans)
1 plade butterdej
2 æggeblommer
Tilberedning
Tænd ovnen på 200 grader
Krydder kødet med salt og luk det på en varm pande med olie - pensel det med sennep mens det er varmt.
Lad kødet køle af i køleskabet.
Hak champignonerne groft, krydder dem med salt og peber og blend dem i en blender til en pure
Steg dem i en pande uden fedtstof, indtil det meste af væsken er væk og puréen nemt klistre sammen
Lad puréen afkøle i køleskabet
Rul et stort stykke husholdningsfilm ud på bordet
Læg de 4 stykker parma skinke på folien ved siden af hinanden, de skal overlappe lidt
Fordel champignon puréen jævnt ud over skiverne, og placer mørbraden i midten
Rul ”pakken” tæt sammen vha. folien, og luk den helt tæt i begge enden som en karamel.
Læg pakken køle i køleskabet 15 minutter
Rul butterdejen ud på et bord drysset med mel, den skal være stor nok til at kunne dække kødet
Pensel dejens hjørner med de piskede æggeblommer
Læg købet i midten, skær eventuel overskydende dej fra, og luk ”pakken” ved at folde siderne under bunden.
Lad den køle af i køleskabet i 20 minutter
Pensel hele overfladen med æggeblomme, og krydder med flagesalt
Bag den i ovnen i omkring 25 til 30 minutter, alt efter hvor rød du vil have den
Lad den hvile 10 minutter
Skær den ud i 4 skiver uden at bruge enderne
TIP: For at undgå at butterdejen bliver blød, kan mellem butterdejen og kødet rulles pandekage. Egentlig er Beef Wellington også med Foie Gras, men det er jeg ikke så tosset med.
Server med nye kartofler marineret i en marinade bestående af 1 del oliven olie, ½ del hvidvinseddike og friskkværnet salt/peber, eller den dejlig kartoffel/rodfrugtemos og nogle friske grønsager - og selvfølgelig en spand rødvin!
Bon Appetit!