Connery

Beautiful Boy (Anmeldelse)

Tankevækkende film om, hvad et stofmisbrug gør ved en familie.

3 ud af 6 stjerner
Beautiful Boy - Trailer
Plan B - Beautiful Boy (Anmeldelse) Plan B

What it feels like for a dad

På overfalden er Nick Sheff (Timothée Chalamet) en helt almindelig 18-årig dreng. Han elsker at tegne og surfe, men Nick er begyndt at eksperimentere med hårde stoffer og er desværre blevet afhæning af metamfetamin. Hans far David Sheff (Steve Carell) er rådvild, for selvom Nick er hans søn, som han selvfølgeligt elsker over alt på denne jord, er han ikke længere den søde, uskyldige dreng, han kender - og David aner ikke, hvordan han skal få Nick ud af sit misbrug og sin søn tilbage.

ANNONCE
Plan B - Beautiful Boy (Anmeldelse) Plan B

Father and Son

For Nick selv er kampen naturligvis om end endnu mere alvorlig. Han kæmper med sine dæmoner og en sygdom, der er ved at tage livet af ham - og selvom han gentagende gange beslutter sig for at kvitte stofferne, bliver han gang på gang suget tilbage i misbruget. Kun døden virker som en udvej af helvedet.

ANNONCE
Plan B - Beautiful Boy (Anmeldelse) Plan B

Based on a True Story

Hvad gør forældre, når ens barn bliver afhængig af stoffer? Det er spørgsmålet i David Sheffs hjerteskærende bog Beautiful Boy. I Nick Sheffs bog Tweek ser vi så problemet fra hans unikke synspunkt. Begge bøger er blevet til filmen Beautiful Boy, instrueret af belgiske Felix van Groeningen og produceret af Brad Pitts produktionsselskab Plan B.

ANNONCE
Plan B - Beautiful Boy (Anmeldelse) Plan B

Gode præstationer

Steve Carell (The Office, The 40 Year Old Virgin, Foxcatcher) og Timothée Chalamet (Call Me by Your Name, Lady Bird) er begge fremragende som far og søn, og man mærker hver især deres smerte i kraft af deres hudløse præstationer. Desværre går filmen i tomgang ret hurtigt og det emotionelle payoff, som historien leder op til, bliver aldrig rigtigt forløst. Dermed ender den som en middelmådig historie om stofmisbrug i stedet for et stærkt vedkommende drama om en far og hans søn og kampen for overlevelse og tilgivelse.

ANNONCE
Drengerøvs faktor og teknisk info:

Drengerøvsfaktor: 20%

Teknisk information:

Original titel: Beautiful Boy

Land: USA, 2018

Instruktør: Felix van Groeningen

Medv.: Steve Carell, Timothée Chalamet, Maura Tierney og Amy Ryan

Genre: Drama

Billedformat: 1.85:1

Lyd: Dolby Digital

Spilletid: 120 min

Dansk bio premiere: 17. januar 2019

Distributør: Scanbox

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce