Connery

Bearnaisesauce - sovsenes konge

Kan du ikke lave bearnaise, så bed til du har en ordentlig diller eller tjener boksen

Bearnaisesauce - sovsenes konge
Du kan altid imponere en pige med bearnaise - hvis ikke, er hun ikke værd at samle på. Er hun sulten efter mad, er hun sulten efter sex. As simple as that.

Bearnaise kan få som pulver (helligbrøde), i bæger (bedre, men ikke helt halal) og færdig i pose (OK alternativ), men har man først lavet det selv ved man hvor fantastisk det kan smage.
ANNONCE
Egentlig er det ikke specielt kompliceret at lave bearnaise, men det kan være svært, især de første par gange. Men hvert forsøg gør dig bedre, og du har snart fod på det.
Du skal bruge:
- Hvidvinseddike

- Skalotteløg

- Klaret smør (man skaffer sig af med nogle af de stoffer i smørret, der giver bismag og får det til at sprutte)

- Estragon

- Æggeblommer (helst pasteuriserede, saucen bliver ikke varm nok til at slå bakterier ihjel)

- Tålmodighed

- Et stærkt håndled - der skal piskes igennem (upassende kommentarer frabedes - der er mange veje til at styrke håndleddet)
ANNONCE
Start med smørret:

Tag en pakke (cirka 200-250 gram) og put den i en gryde, som du lader stå for SVAG varme i et kvarters tid. Herved fordamper en del af vandet, og mælkeproteinerne bundfælder sig. På overfladen samles noget hvidt skumstads, som du fjerner forsigtigt med en ske. Det er den klare, dejlige, gule substans, der er tilbage, som vi er interesseret i. Hæld forsigtigt det nu klarede smør fra (undgå bundfaldet) og stil det til side.
ANNONCE
Bearnaisesauce - sovsenes konge
Bearnaisesauce - sovsenes konge

Hak et stort bundt estragon og snit 7-8 skalotteløg i fine stykker.  Ned i en ny gryde med det. Dette skal nu stå og simre i en halv til en hel deciliter hvidvinseddike og koges ind, til der kun er et par spiseskefulde tilbage. Grydens indhold hælder du op i en si, så du samler essensen i en kop eller lignende.

ANNONCE
Bearnaisesauce - sovsenes konge

Så skal du i gang! Fra nu af handler det om SVAG varme og febrilsk piskning. Æggeblommerne slås ud eller hældes ned i en gryde. Drys en knivspids salt ned til dem, og derefter essensen du kogte af skalotteløg og estragon. Hæld langsomt og pisk hurtigt. Her kan du også krydre med lidt peber.

ANNONCE

Næste skridt er smørret. Mens du fortsat pisker som en gal, hælder du ganske lidt af det smeltede, klarede smør ad gangen ned til æggemassen. I starten skal det kun være dråbevis. Saucen bliver lidt tykkere for hver tilførsel af fedtstoffet. Husk at give det tid til at reagere med hinanden, hver gang du hælder i. Tålmodighed er en dyd.

ANNONCE
Bearnaisesauce - sovsenes konge
Saucen bliver tykkere, jo mere smør du hælder i, så det er din egen afgørelse, hvornår saucen er passende i konsistensen.

Stik en spiseske i gryden og smag på herligheden. Nyd øjeblikket. Der er ikke meget, der slår ny- og hjemmelavet bearnaise!


Du er nu klar til scoring, hvad enten det er konen, daten eller fjernsynet med fodboldkampen, der venter.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce