Connery

Battlefield 3 - Multiplayer-mayhem for op til 64 spillere

Aldrig før har elektronisk krigsførelse været så sjovt - og med så mange spillere!

5 ud af 6 stjerner
tothegame.com - Battlefield 3 - Multiplayer-mayhem for op til 64 spillere tothegame.com
Meget har været sagt og skrevet om Battlefield 3 før dets udgivelse, men vi kan alle være enige om, at dette er en af de største spiludgivelser i nyere tid.
 
Enough with the small talk. I singleplayerdelen spiller man som lidt forskellige personer, men historien kredser om Sgt. Henry Blackburn og den russiske Spetsnaz, Dimitri “Dima” Mayakovsky. Scenerierne er flotte og varierede, og lige fra starten i New York til turen til Iran og Paris, oser det af realisme.

Miljøerne rummer en helt bestemt atmosfære, som skifter, hver gang man skifter sted. Som spiller oplever du blandt andet “livet” som fodsoldat, F18-jæger (eller i hvert fald co-pilot) og førersædet af en tank.
ANNONCE
De forskellige missioner kædes sammen af små filmsekvenser, der ligeledes binder den ret tynde historie sammen. Det er noget med nogle atomvåben, en semi-dessertør (nogen der sagde Black Ops?) og lidt andet habengut - uden selvfølgelig at afsløre for meget.
tothegame.com - Battlefield 3 - Multiplayer-mayhem for op til 64 spillere tothegame.com
Det var så det gode ved singleplayerdelen. Se på singleplayerdelen som opvarmning til multiplayerdelen. Ligesom når man varmer op til en fodboldkamp; ingen gider det, men man bliver alligevel nødt til det. Om ikke andet, så bare for at sige man har gjort det.

Singleplayer er en ujævn oplevelse, hvor realismen rammer spilbarheden på grusomste vis. Tempoet hopper op og ned, og nogle gange må man blot løbe for livet. Andre gange er det derimod smartest at “campe” (som det så smukt hedder på Counter Strike’sk) for at undgå den visse død og returnering til et save point laaaaangt tilbage.
ANNONCE
tothegame.com - Battlefield 3 - Multiplayer-mayhem for op til 64 spillere tothegame.com
Hvis man ser bort fra de - til tider - lidt uhensigtmæssige save points, det tynde plot, den ujævne spilrytme og den korte spilletid (5-10 timer alt afhængig af niveau) er singleplayerdelen en nogenlunde oplevelse. Hvis anmeldelsen stoppede her, ville jeg dog være forbeholden i mine roser.
 
Nej, grunden til at købe BF3 skal findes i multiplayerdelen, der er intet mindre end genial. 64 spillere online samtidig burde være argument nok i sig selv. Læg dertil F18-jagere, tanks og andre køretøjer og du har en cocktail, der ville få selv Rambo til knibe en tåre. Det er smukt.
ANNONCE
tothegame.com - Battlefield 3 - Multiplayer-mayhem for op til 64 spillere tothegame.com
Multiplayerdelen er alt det, singleplayer ikke er. Medrivende, hektisk og imponerende. Her får man virkelig fuld valuta for pengene. Som spiller antager man rollen som en af fire klasser; Assault, Engineer, Recon og Support, og optjener så erfaringspoint inden for hver klasse.
 
Efterhånden som man stiger i niveau, låser man op for nye våben og gadgets. Systemet fungerer fint, men som altid favoriseres de spillere, der har spillet længst. Eksempelvis er det bare nemmere med lasersigte end det velkendte “iron sight”, når man skal nedlægge en modstander. Men sådan er det, og det øger jo blot incitamentet til at spille endnu mere.
ANNONCE
tothegame.com - Battlefield 3 - Multiplayer-mayhem for op til 64 spillere tothegame.com
ANNONCE
For BF 3 er en tidsrøver af dimensioner. Der er få ting i denne verden, der slår følelsen af at teame op med en kammerat i en tank og lade projektiler og 120mm kanonerne slagte dine modstandere. Uhm. At det så samtidigt er blevet utrolig nemt at joine et spil, gør bare det hele endnu bedre.
 
Grafikken er mesterlig. Intet mindre. Battlefield 3 er måske det flotteste spil til dato (artiklen er skrevet inden udgivelsen af titler som Uncharted 3, Skyrim og Call of Duty: Modern Warfare 3) - selv på konsol. Karakterne er til tider lidt livløse, men spillet imponerer overordnet set. Våbnene, køretøjerne og omgivelserne er alt sammen i en sådan kvalitet, at man mærker krigen ånde en i nakken.
ANNONCE
tothegame.com - Battlefield 3 - Multiplayer-mayhem for op til 64 spillere tothegame.com
Heller ikke på lydsiden kan BF3 siges at dumpe. Våbnene giver et dejligt drøn, hvis man fyrer ordentligt op for anlægget, og man føler en makaber tilfredsstillelse, når man udraderer en samling soldater med et .50-caliber maskingevær - kald mig bare sadist. Musikken er passende uden dog at være prangende og af samme kvalitet som i eksempelvis Batman: Arkham City, men den supplerer og underbygger krigsstemning fint.
ANNONCE
tothegame.com - Battlefield 3 - Multiplayer-mayhem for op til 64 spillere tothegame.com
Kampen mellem Call of Duty og Battlefield raser stadig på højeste blus. Jeg vil ikke kåre en vinder, men dommen er klar, når det kommer til Battlefield 3: Køb det for multiplayeroplevelsen.
 
BF3 er indbegrebet af krig; samarbejde, panik og uoverskuelig. Realismen er i højsædet, og EA DICE har virkelig ramt rigtigt. Singleplayerdelen imponerer langt fra, men dette opvejes så rigeligt af multiplayerdelen.
 
Køb det, hvis du er en team player med hang til realisme!
ANNONCE
Karakter
Der gives karakter for henholdsvis gameplay, grafik, lyd og holdbarhed. Den samlede score er ikke en total af disse, men er anmelderens overordnede vurdering af spillet.
Gameplay: 5/6
Grafik: 6/6
Lyd: 5/6
Holdbarhed: 6/6
Samlet score: 5/6
Drengerøvsfaktor: 95%
Fact sheet
Titel: Battlefield 3
Platform: PS3/Xbox360/PC
Genre: First Person Shooter
Udvikler: EA DICE
Udgiver: Electronic Arts
Singleplayer: Ja
Online multiplayer: Ja
Udgivelsesdato: 28. oktober 2011
ANNONCE
I samarbejde med
Spilanmeldelsen bliver leveret i samarbejde med OnePlayS.dk, som står for at levere spil til vores anmelder.
Med OnePlayS.dk kan du leje dine spil billigt på nettet. Du beholder spillet, til du er færdig med at spille. Derefter sender du spillet portofrit tilbage. Når OnePlayS modtager spillet retur, sender de dig et nyt.
 
Det er en nem måde, at prøve mange forskellige spil, uden at investere for mange penge i dem selv. Der er desuden ingen bøder og gebyrer. Læs mere om OnePlayS.dk og oprettelse her.
 
Bemærk:
Anmeldelsens karakter er ikke nødvendigvis OnePlayS.dk's vurdering af spillet. Karakteren gives 100% uafhængigt af samarbejdet.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce