Connery

Battlefield 2 til PC

Tilbage til den digitale slagmark.

5 ud af 6 stjerner
Mens jeg var i militæret, tog jeg og en række soldaterkammerater nogle gange en tur på nærmeste netcafé og spillede det dengang utroligt populære Battlefield 1942. Vi lavede små hold og duellerede i krigsføring med de taktikker vi havde lært i vores træning. Kampene var storslåede, og det var glimrende underholdning i timevis. Et par år senere kom Battlefield Vietnam, og satte kampene mellem USA og Nordvietnam i et krigshelvede anno 1968. Nu er den direkte efterfølger til Battlefield 1942 kommet, og denne gang er det den moderne slagmark kampene udfolder sig på. Man kan spille som den amerikanske hær, en mellemøstlig koalition eller kinesisk hær.
ANNONCE
Battlefield 2 til PC
For dem der ikke kender konceptet i Battlefield spillene, er her en kort gennemgang: Deltagerne er opdelt i to hold med hver deres områder på slagmarken. Dele af disse områder kan erobres af modstanderen ved at få sine soldater tæt på flag, der typisk er placeret i en lejr. Ved at erobre flag tæller modstanderens tickets hurtigere ned. Tickets tæller ned når holdets soldater bliver dræbt. I starten af en runde er en ticket typisk lig med en død, men som flag erobres kan dette forhold ændre sig. Erobring af områder hjælper derfor med til den samlede sejr. Når et holds tickets når nul har det tabt.

På slagmarken er man ikke blot en simpel soldat. Først og fremmest vælger man den type soldat man vil være, hvilket bestemmer hvilken udrustning man bærer rundt på. Desuden er der et bredt udvalg af køretøjer, fly og skibe i de fleste baner, så kampene kan blive ret hektiske, når man angriber med kombinerede angreb.

Spillet har 12 baner, der hver findes i udgaver til 16, 32 eller 64 spillere. På den måde løber man ikke få soldater rundt på en overdimensioneret bane. Med flere spillere løbende rundt, er der selvfølgelig også større risiko for lag på nettet.

Spillets singleplayerdel er ikke det mest ophidsende, og kan mest betegnes som en god måde at få trænet det grundlæggende på. De computerstyrede spillere er dog blevet betydeligt bedre siden de første spil, så lidt udfordring får man da.

I Battlefield 2 er der syv forskellige typer man kan vælge at spille som. Special Forces bærer C-4 sprængstof, Sniper har en præcisionsriffel, Assault har en granatkaster på geværet, Engineers kan reparere køretøjer, Medics kan helbrede sårede kammerater, Anti-tank har raketter og Support kan give ammunition til holdet. Her er blot nævnt nogle få af de specielle egenskaber typerne har, men for at lave et solidt hold, er det afgørende, at man er godt dækket ind på flere fronter.

Pointsystemet i spillet belønner soldater der lever op til deres types beregnede brug. Derfor kan man sagtens opnå hæder og ære ved at løbe rundt som Medic, uden egentlig at gøre kål på modstanderens mål.
ANNONCE
Battlefield 2 til PC
Battlefield 2 introducerer to yderligere vigtige elementer i spillet: gruppeleder og kommandør. Gruppelederen kan være afgørende i angreb, da gruppemedlemmerne kan respawne ved lederens position, og derfor kan holdes tæt på kampene. Kommandøren har det overordnede taktiske ansvar, og kan se oversigtskort med fjendens positioner, give ordrer til tropperne, nedkaste forsyninger og indkalde artilleri. Disse funktioner er afhænge af udstyr man har på banen, og kan derfor ødelægges. Holdet gør klogt i at passe på deres kommandørs ting, da de kan være afgørende for sejren. Bliver de ødelagt, kan en ingeniør heldigvis reparere delene, hvilket er vigtigt, for en god kommandør kan skabe ragnarok for fjenden.

Med disse udvidelser til spillet er kommunikation blevet endnu vigtigere, og derfor er der indbygget samtalefunktion i spillet, så vigtige ordrer kan sendes hurtigt ud, når fjenden pludseligt står for døren.

Spillet har rimelig flot grafik, men desværre er den meget krævende på pc"ens hardware. Spillet kræver et DirectX 9 kompatibelt grafikkort, så de mange der sidder med eksempelvis et GeForce4 grafikkort endnu, kan ikke køre spillet. Derudover lader spillet også til at være ramt af en del tekniske fejl. Jeg måtte opdatere min relativt nye grafikkortsdriver for ikke at få grafisk kludder, der lignede noget fra midten af sidste årti, og spillet lader mig ikke vælge den skærmopløsning jeg selv ønsker. Dette er uhensigtsmæssigt, eftersom min fladskærm er optimeret til en bestemt opløsning.

Battlefield 1942 fik i sin tid et hav af patches til at rette op på fejl, og Battlefield 2 ser ud til at kunne bruge en lignende opskrift. Den første patch er allerede udkommet.

Et par små nyskabelser der også kan nævnes er det slørede syn man får, hvis en granat slår ned i nærheden af en, og den begrænsede tid man kan løbe i. Man bliver hurtigt forpustet og må derfor altid bruge sine ressourcer fornuftigt. Mens man løber er det desuden ikke muligt at skyde med sit gevær.
ANNONCE
Battlefield 2 til PC
Forcen i Battlefield 2 er helt klart mulighederne for samarbejde. En lille sammentømret gruppe med god ledelse, kan skabe kaos for en talmæssigt overlegen fjende. Derfor vil spillere med erfaring og faste hold typisk have en kæmpe fordel overfor nybegyndere. Yderligere har spillet en funktion der gør, at dygtighed belønnes med adgang til flere våbentyper.

For en nybegynder er spillet ret hårdt, men så snart man falder ind i spillets holdopbygning med grupper og kommandører, lærer man snart det grundlæggende i at samarbejde. Man dækker hinanden og sætter pris på de evner den enkelte besidder. Dette bringer spillet meget nærmere virkelighedens militære træning, hvor enhver der eksempelvis har prøvet træning i bykamp vil genkende mange brugbare bevægelsesmønstre i spillet. Spillets baner har masser af detaljer, der belønner den dygtige og opmærksomme soldat, når han avancerer frem gennem byer, fabrikker og lignende.

Battlefield 2 er en stor mundfuld med sine mange muligheder, men byder på rig belønning, hvis man kaster sig aktivt og engageret ind i spillet. Det er ikke så oplagt til den afslappede bruger med et lille behov for taktik og blot ønsker et hurtigt spil indimellem, men sigter mere mod den dedikerede gruppe af spillere, der vil indgå i holdets fællesskab for at opnå et fælles mål. Samarbejdet gør forskellen i Battlefield 2.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce