Connery

Batman: Arkham City

Jokeren, Two-Face, The Riddler og Penguin er blot nogle af de fjender, Arkham City byder på

6 ud af 6 stjerner
Batman: Arkham City
tothegame.com - Batman: Arkham City tothegame.com
Lad det være sagt: Jeg elsker Batman. Atmosfæren, persongalleriet (især skurkene) og historien er intet mindre end genial.

Som tegneserie har Batman altid været uovertruffen. På det store lærred er han dog faldet igennem et par gange, og på spilfronten har der heller ikke været noget at juble over. Indtil 2009. Her valgte Rocksteady Studios at alliere sig med Batman-forfatteren Paul Dini og skabte mesterværket Batman: Arkham Asylum. Spillet gik rent ind hos anmelderne (inklusiv denne) og scorede svimlende 92% på Metacritic.com.

Med dette in mente var mine forventninger til Batman: Arkham City derfor tårnhøje. Og jeg kan med det samme afsløre, at de ikke blev gjort til skamme
ANNONCE
Historien udspiller sig et år efter hændelsen på Arkham Asylum. Arkham Asylums tidligere forstander er blevet borgmester i Gotham City og har omdannet dele af byens slum til et kæmpemæssigt superfængsel ved navn Arkham City, der ledes af psykiateren Dr. Hugo Strange.

Bruce Wayne/Batman forsøger at få lukket fængslet, men bliver anholdt af Stranges lejesoldater, hvorefter spillet tager fart. Rollelisten er alenlang, og selvom nogle karakterer er mere fremtrædende end andre, vil jeg da alligevel nævne nogle få; Two-Face, Penguin, Mr. Freeze, Ra’s Al Ghul, Clayface, The Riddler, Joker og mange flere. Jeg vil ikke nævne mere af historien af frygt for at spolere plottet, men jeg kan fortælle, at den er medrivende og - om muligt - bedre end Arkham Asylums.
ANNONCE
tothegame.com - Batman: Arkham City tothegame.com
Arkham City er et langt mere åbent spil end Arkham Asylum, hvor ens rute var mere eller mindre fastlagt. Arkham City er kæmpestor og alt er tilgængeligt fra starten af, hvorfor der egentlig er tale om et slags sandkasse-actionspil. Hovedhistorien tager i omegnen af ti timer at gennemføre, men selv når den er gennemført, har man kun berørt omkring 40% af spillet - det vidner om lang levetid.

Spillet er en blanding af action og stealth med masser af hand-to-hand kampe og “snup-en-skurk-ad-gangen-uden-de-andre-opdager-dig-sekvenser”. Da jeg første gang nedlagde +20 fjender med de bare næver, sad jeg med et fjoget smil, der kun overgåes af første gang en knægt piller ved et par ungpigebryster. På samme måde er det en fryd at se en velkalkuleret plan klappe, når man piller fjenderne ud én efter én. Det er smukt og lækkert lavet, og både kampsystemet og stealth-delen fungerer noget nær perfekt.
ANNONCE
tothegame.com - Batman: Arkham City tothegame.com
Har man forudbestilt spillet, får man muligheden for at spille som Catwoman fra starten af. Denne mulighed fik jeg ikke - derfor skal jeg betale mig fra det. Derudover kan man købe sig til muligheden for at spille som Nightwing og Robin. Ideen er rigtig fin, men jeg er en kæmpe modstander af downloadable content (DLC) - især når det burde være tilgængeligt fra starten af.

Grafikken er lækker. Arkham City er ikke det flotteste spil til dato, men det er utrolig smukt, stemningen er mørk og dyster. Byens mangfoldigheder og de forskellige områders skiller sig kraftigt ud fra hinanden. Udviklerne har skabt en dystopisk by, hvor håbløsheden skinner igennem, men som alligevel er smuk at se på. Det er intet mindre end imponerende, og man bliver aldrig træt af at svæve rundt mellem bygningerne og udforske Arkham City.
ANNONCE
tothegame.com - Batman: Arkham City tothegame.com
Musikken og lydeffekterne sidder lige i skabet. Spillets stemning underbygges meget kraftigt af musikken, der samtidig bidrager til følelsen af at være den ensomme ridder i kamp mod Gothams underverden. Den er dragende og lever op til vanlig Batman-standard.

Arkham City er det absolut bedste Batman-spil til dato. Og det er ikke min subjektive holdning. Det er faktum. Og en gennemsnitscore på +95% på Metacritic.com underbygger dette postulat.
ANNONCE
tothegame.com - Batman: Arkham City tothegame.com
Alt hvad der var godt i Arkham Asylum, fungerer bedre i Arkham City. Spillet er bigger, better and badder. Alt er optimeret og jeg har faktisk svært ved at finde deciderede fejl. Hvis du kunne lide Arkham Asylum, er der ingen tvivl: KØB ARKHAM CITY! Er du i tvivl om, hvorvidt genren tiltaler dig, så køb Arkham Asylum til de 100-200 kroner, som det efterhånden er nede i og bliv overbevist. Køb det. Nyd det.
ANNONCE
Karakter
Der gives karakter for henholdsvis gameplay, grafik, lyd og holdbarhed. Den samlede score er ikke en total af disse, men er anmelderens overordnede vurdering af spillet.

Gameplay: 6/6
Grafik: 5/6
Lyd: 5/6
Holdbarhed: 4/6
Samlet score: 6/6
Drengerøvsfaktor: 95%
Fact sheet
Titel: Batman: Arkham City
Platform: PS3/Xbox360/PC
Genre: Action
Udvikler: Rocksteady Studios
Udgiver: Warner Bros Interactive
Singleplayer: Ja
Online multiplayer: Nej
Udgivelsesdato: 21. oktober 2011
ANNONCE
I samarbejde med
Spilanmeldelsen bliver leveret i samarbejde med OnePlayS.dk, som står for at levere spil til vores anmelder. Med OnePlayS.dk kan du leje dine spil billigt på nettet. Du beholder spillet, til du er færdig med at spille. Derefter sender du spillet portofrit tilbage. Når OnePlayS modtager spillet retur, sender de dig et nyt.

Det er en nem måde, at prøve mange forskellige spil, uden at investere for mange penge i dem selv. Der er desuden ingen bøder og gebyrer. Læs mere om OnePlayS.dk og oprettelse her.

Bemærk: Anmeldelsens karakter er ikke nødvendigvis OnePlayS.dk's vurdering af spillet. Karakteren gives 100% uafhængigt af samarbejdet.
ANNONCE
Del

Seneste nyt