Bagels
Giver de virkelig luft i maven?
Bagels
Er du, som mig, sønderjyde, så har dine bedsteforældre sikkert også bildt dig ind, at det er forbudt at spise hullet i vaniljekranse, fordi det giver luft i maven!
Er du, som mig, sønderjyde, så har dine bedsteforældre sikkert også bildt dig ind, at det er forbudt at spise hullet i vaniljekranse, fordi det giver luft i maven!
Det er nok også grunden til, at det ikke ligefrem ligger en Bagelsbar på hvert gadehjørne hernede, en søgning på de gule sider giver kun et resultat i hele Sønderjylland.
Det er nemt og billigt at bage Bagels selv, de er rigtig lækre, også til at lune, selvom de har været i fryseren – og en oplagt mulighed for at gøre din madpakke lidt mere lækker.
16 Bagels
50 gram gær
5 dl. lunkent vand
950 gram mel
1 spsk. oliven olie
1 spsk. basilikum olie
2 spsk. sukker
1½ spsk. salt
6 fint hakkede marinerede hvidløgsfed
6 fint hakkede oliven
2 stykker fint hakket soltørret tomat
1 tsk. grøn pesto
1. Opløs gæren i lunkent vand
2. Tilsæt de øvrige ingredienser i ovenstående række følge
3. Ælt det helt godt igennem, brug gerne en håndmikser.
4. Del dejen i 16 lige store stykker, og form dem til runde boller.
5. Stik et hul i bollen med en finger, eller enden af en grydeske.
6. Sving bagelsen rundt om din finger, indtil hullet har samme størrelse som en femmer.
7. Lad dem hæve på en bageplade med bagepapir i 30 minutter, et lunt sted.
8. Hæld noget vand i en stor gryde, og bring vandet i kog.
9. Tænd for ovnen på 175 grader varmluft.
10. Kog bagelsne i to minutter på hver side, sørg for at de ikke ligger alt for tæt.
11. Læg dem tilbage på bagepladen og drys dem med flagssalt og oregano.
12. Bag dem i ovn i 35 minutter.
TIP: De kan også drysses med sesam, birkes, revet parmesan, ristet løg og en masse andet lækkert.
Info: Vil du bare have en helt normal bagel, skal du i stedet bruge:
50 gram gær
5 dl. lunkent vand
900 gram mel
2 spsk. oliven olie
2 spsk. sukker
1½ spsk. Salt
TIP: Frys dem mens de er lune, det gør at de bliver ekstra lækre når du tør dem op igen.
Så mangler vi bare fyldet, men hvad er favorit fyldet i din Bagel?
TIP: Frys dem mens de er lune, det gør at de bliver ekstra lækre når du tør dem op igen.
Så mangler vi bare fyldet, men hvad er favorit fyldet i din Bagel?