Diverse mad
Bacon Explosion, Connery way med lune marinerede grønsager.
Ævler din kæreste allerede nu om jul, og hvor meget hun glæder sig til familiehygge og til at skulle lave julepynt? Hvis ja, så lad hende da flette bacon.
Sprødt bacon, omfavnet af svinefars med bacon i, svøbt i flettet bacon!
Som navnet antyder, så indeholder denne ret en del bacon. Faktisk omkring et lille kilo. Der findes mange variationer af retten, men denne indeholder kun ingredienser der er nemt tilgængelige. Oprindeligt skal der krydret italiensk pølsefars i den, i vores kommer der en hjemmelavet krydret fars.
Egentlig skal kødet steges i en kuglegrill ved lav varme i ca. 1 time pr. 2 ½ cm tykkelse – men da jeg har lidt travlt for tiden, bliver den stegt i ovnen.
1. Start med at stege den fint hakkade bacon (1½ pakke) lige netop sprød på en pande, og lad baconen dryppe af.
2. Flet baconskiverne til en firkantet plade, med 5 x 5 stykker. Det er nemmest at gøre det ovenpå noget bagepapir. Drys halvdelen af barbecue rubben ud over.
3. Rør de øvrige ingredienser i en stor skål.
4. Læg endnu et lag bagepapir ovenpå det flettede bacon, og smør farsen helt jævnt ud over baconen. Den skal dække baconen, og samtidig være jævnt over det hele.
5. Nu vælter du forsigtigt farsen ud over bacon fletningerne, og sikrer endnu en gang at den er jævn og præcis dækker.
6. Smør barbecuesaucen på farsen, og drys med den stegte bacon og resten af rubben.
7. Nu skal det hele rulles forsigtigt sammen, det er vigtigt at samlingen vender ned af når du er færdig.
8. Stil den i et fad, og steg den ca. 1½ time ved 150 grader varmluft. Den skal have en centrum temperatur på 75 grader for at være færdig.
Opskriften er beregnet til 4 personer.
Bacon Explosion
1½ pakke fint hakket bacon
10 tykke skiver bacon (ca. 2 pakker)
1 dl barbeque rub
1 kilo svinefars omkring 8 % fedt
½ pakke fint hakket bacon
1 pakke skiveskåret chorizo (ca. 100 gram)
1 spsk. sennep
1 spsk. balsamico eddike
1 tsk. salt
1 tsk. friskkværnet peber
1 spsk. stødt paprika
1 spsk. tørret oregano
1 spsk. tørret basilikum
1 tsk. cayennepeber
1 tsk. stødt spidskommen
1½ dl barbeque sauce
Lune marinerede grønsager.
1 kilo nye små kartofler
1 spsk. olie
½ squash
1 grøn peberfrugt
2 porrer
½ bakke champignon
1 presset/fint hakket fed hvidløg
1 kæmpe håndfuld persille
½ dl olie
Frisk kværnet peber
Salt
1. Start med at koge kartoflerne netop møre.
2. Skær squash, peberfrugt, porre og champignon i grove stykker og steg dem møre i en godt varm pande med olie.
3. Hak persillen fint, bland den med olien og smag den til.
4. Bland alle ingredienser sammen (også kartoflerne), og vend det i persillemarinaden.
Anretning
Skær kødet i 1 cm tykke skiver, og server den med de lune grønsager.
Bon Appetit!