Connery

Australia

Episk kærligheds drama med Nicole Kidman og Hugh Jackman i hovedrollerne.

3 ud af 6 stjerner
Instruktøren Baz Luhrmann der står bag fremragende film som 'Strictly Ballroom', 'Romeo + Juliet' og 'Moulin Rouge' har lavet et storladent kærligheds drama, der foregår i hans hjemland Australien.
Australia
Historien foregår i 1939 og bliver fortalt af en ung aboriginal dreng, ved navn Nullah.
Han bor på en kvægfarm der hedder 'Far and Away and Downunder', der er ejet af en rig englænder. Men da ejeren pludseligt dør, må hans kone, Lady Sarah Ashley (Nicole Kidman) rejse til Australien for at overtage hendes mands forretninger.

Da hun ankommer til Australien møder hun The Drover (Hugh Jackman). Han er kvægdriver og en rigtig vildmand. Til at starte med kan de to ikke fordrage hinanden, men lidt efter lidt forelsker de sig i hinanden. Men da 2. Verdenskrig bryder ud, bliver de adskilt og Nullah, der er blevet som en søn for dem, bliver sendt ud på en ø for 'uægte' børn.
ANNONCE
Australia
Jeg er stor Baz Luhrmann fan og havde meget store forventninger til denne film. Men jeg må indrømme at jeg blev skuffet. Filmen fængede mig ikke rigtig på noget tidspunkt.
Den har det hele og så mangler den alligevel et eller andet. Det er svært at sætte en finger på præcist, hvad der er der er galt med 'Australia'.

Problemet er nok i virkeligheden at den vil for meget. Den vil både være 'Casablanca', 'Gone With the Wind', 'Out of Africa' og en Clint Eastwood western, på samme tid.
ANNONCE
Australia
Det er for meget af det gode, og det kvæler filmen, så den ender med at bliver 'Pearl Harbour', hvilket er synd. Umiddelbart virker det som om, der er klippet en hel del ud af filmen. Man kan håbe at den kommer i en extended udgave på DVD, så man kan få lov til at fordybe sig mere i historien og karaktererne.

Et andet stort problem er, at det er drengen der er fortælleren. Ud over at han har en irriterende accent, så gør det også noget ved dig som publikum, rent psykologisk.
Der mangler ligesom nogle emotionelle lag, i forhold til, hvis for eksempel Nicole Kidman havde fortalt historien eller, hvis drengen havde fortalt den, som voksen.
ANNONCE
Australia
Det sidste problem filmen har, er de mange computer effekter der er blevet brugt.

Det er distraherende at se en scene, hvor man kan se at det er bluescreen eller computer animerede kvæg, i stedet for virkelighed.
Det virker i det hele taget som om produktionen har været lidt forhastet.
Hvis de havde brugt lidt mere tid på at få historien til at fungere og lidt mindre computer animation, kunne det rent faktisk have været et mesterværk og en stor hyldest til de stor film Hollywood lavede en gang. Den har alle ingredienserne: Flotte billeder, gode skuespillere og en interessant historie.

Desværre ender 'Australia' blot som en parodi som aldrig bliver andet end middelmådig.

'Australia' har premiere den 25. december, landet over.
ANNONCE
Australia
Teknisk information:
Original titel: Australia
Australien/USA, 2008
Instruktør: Baz Luhrmann.
Medv: Nicole Kidman, Hugh Jackman, Brandon Walters og Bryan Brown
Genre: Drama/Kærlighed/Krig/Western/Eventyr
Billedformat: 2.35:1
Lyd: DTS/Dolby Digital 5.1
Længde: 166 min.
Premiere dato: 25. december 2008
Biodistributør: Twentieth Century Fox
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce