Connery

Aurora Nanoleaf er smart-belysning til de farveglade

100% barnlig begejstring.

Der er fart på smartbelysningen, og lige siden Philips for et par år siden dukkede op med Hue, er markedet for alvor vokset sig ind i mainstream-området. Det blev ikke mindre da IKEA hoppede på banen med deres egen serie. Langt hen ad vejen er der tale om et valg der letter betjeningen, men det er altså kun den ene side af appealen. Den anden side ligger i gadgetnørdernes favør. Det er den del der begejstres over multi-color, og funktioner der får lys til at spille sammen med musikken, vejret eller helt andre ting. 

Og i den kategori, finder vi Nanoleaf Aurora, der er lige dele smartlight, lysshow, vægdekoration. Og 100% barnlig begejstring. 

ANNONCE
Aurora Nanoleaf er smart-belysning til de farveglade

Nanoleaf Aurora er et system, der består af trekantede lysfliser, der kan kombineres i et utal af kombinationer. Hver "flise", består af et 100 lumen panel, der kan levere 16.7 millioner farver i spektret mellem 1200 og 6500K. Flisen måler 24 centimeter på hver side, og har en højde på 21 centimeter. 

Hver flise kan tilkobles med en anden flise, på en af de tre sider, det muliggør, at man kan customize lige præcis den lysende vægdekoration, man måtte ønske. Systemet understøtter 30 fliser per strømforsyning. 

Opsætning foregår fra Nanoleaf appen, der findes til både Android og iOS. Herfra kan lyspanelerne loades med en masse preset-farvekombination: Alle regnbuens farver med Color Burst, en simuleret digital ildebrand med Flaems, rolig læsestemning med Forest eller Northern Lights, Romantic til, ja romance. Party Time til festen eller hvad med at installere den i soveværelset, med opvækning af Vibrant Sunrise. 

Hvis ikke man gider de forudindstillede farvekombinationer, skaber man bare sin egen. 

Skridtet videre er så automatisering af tænd-sluk tidspunkter, IFTTT kombinationer der matcher Aurora-kittet med det aktuelle vejr (Blåligt ved overskyet regnvejr - Ildgult i fuld solskin osv), eller party-tricket, der synkroniserer lyset med BPM-frekvensen i den musik du hører. 

Den største forhindring ved smartbelysning er et væld af forskellige styresystemer - men alt andet lige, er dette et problem der efterhånden er helt elimineret, med styringssystemer som Apple Homekit og Google Assistant. Aurora Nanoleaf er allerede med på beatet, og understøttes af både Apple og Google (Android), så man behøver ikke at skulle ind og styre sit lys fra flere forskellige apps. 

ANNONCE

Det er klart, at man skal have en indretning der kan håndtere noget kant, for Aurora trækker masser af opmærksomhed til sig, men opmærksomheden er fuldt ud retfærdiggjort, hvis ellers resten af indretningen komplimenterer de geometriske forme og rene linjer. Kabelskjuling er forholdsvis lige til - strømkablet er super tyndt og hvidt, og hvis man ikke vil have det synligt, kan man passende starte sin Aurora-kreation ved overkanten af et møbel. 

Monteringen er det mest smertefri jeg længe har oplevet - kittet monteres med en stærk dobbeltklæbende tape, og panelerne klikkes sammen af små uafhænige plader med kobberskinner, så der er aldrig et panel, der har synlige connectors. 

ANNONCE
Nanoleaf Aurora
  • Nanoleaf Aurora kommer med 9 LED paneler, kontrolenhed, strømforsyning, 9 samle led, stencil papir og monteringstape til væg eller andre flader. Nanoleaf Expansion Pack kommer med 3 paneler, 3 samle led og monteringstape.
  • Nanoleaf Aurora Smarter Kit med 9 LED paneler + alt udstyr til opsætning koster 1.699,- kroner.
  • Nanoleaf Aurora Expansion Pack med 3 LED paneler til udbygning af Aurora koster 549,- kroner.
  • Læs mere på Nanoleaf.me
ANNONCE
Del

Seneste nyt