Connery

Auktion: Kurt Cobains guitar og cardigan er til salg

Grunge-memorabilia i høj kurs

Selvom Nirvana forsvandt for 25 år siden, har det legendariske grunge-band levet videre i vores bevidsthed, ikke mindst på grund af Kurt Cobains alt for tidlige afgang fra verden. 

Manden er siden hen blevet dyrket som et tabt idol, og nu er et par af hans tidligere ejendele på vej på auktion - og mon ikke et par ivrige fans forsøger at komme i nærheden af hammerslaget.

Det ene, er måske noget nær den dyreste cardigan i verden. Den uvaskede, og plyssede sag som Cobain optrådte i, under MTV's Nirvana Unplugged koncert i 1993, er lavet af en blanding af lycra, ackryl og mohair. Den har knappelukning, og et brændehul nær den ene af to udvendige lommer. 

Denne cardigan har senest været under hammeren i 2015, hvor den blev solgt for intet mindre end 137.500 dollars - og denne gang lyder mindstebuddet på 200.000 dollars (Som allerede er blevet budt) - man forventer at den går for et sted i nærheden af 300.000 dollars - altså godt 2 milioner kroner!

ANNONCE
Auktion: Kurt Cobains guitar og cardigan er til salg

En anden effekt, der går under hammeren er Cobains specialbyggede Fender Mustang el-guitar. Den turkise guitar blev brugt af Cobain under Nirvanas 'In Utero'-tour, der sluttede i marts 1994, som følge af Cobains selvmord. 

Denne guitar er estimeret til intet mindre end 500.000 dollars!

Auktionerne finder sted den 25. oktober 2019 - hos Julien's Live Auctions

ANNONCE
The Man Who Sold the World
Del

Seneste nyt