Connery

Audi RS6 Avant GT

Audi er klar med et nyt bæst af en stationcar!

Det er ikke hver dag, at et lærlingeprojekt resulterer i noget så spektakulært som denne bil, men lige præcis AUDI RS 6 Avant GT, er videreførelsen af RS6 GTO Concept, der i 2020 blev skabt af 12 lærlinge på tværs af forskellige håndværk, som et projekt for Audi Design. 

Inspirationen til den nye bil er altså hentet fra konceptbilen, som igen var inspireret af den legendariske Audi 90 quattro IMSA GTO fra 1989. 

Den nye Audi RS6 er den hurtigste af sin slags nogensinde!

ANNONCE
Audi RS 6 Avant GT - Foto: Audi AG - Audi RS6 Avant GT Audi RS 6 Avant GT - Foto: Audi AG

GT-modellen er udstyret med en kraftfuld 4.0 TFSI V8-motor, der leverer en ydelse på 630 hestekræfter og et moment på 850 Nm. Det er sammenligneligt med performanceudgaven af RS 6 Avant, men i den nye model her klarer man 0-100 km/t disciplinen på 3.3 sekunder, 0,1 sekund hurtigere en førnævnte. 

Med en tophastighed på 305 km/t kan der hurtig blive anledning til at bruge de keramiske RS-bremser og en 8-trins automatisk tiptronic gearkasse sørger for at sende de mange kræfter veltim et til det permanente firehjulstræk. 

Bilen er selvfølgelig proppet med performancedele, der skal hjælpe t il at give den maksimale køreglæde. 

Audi har planlagt en produktion af RS6 Avant GT på blot 660 eksemplarer, hvoraf blot en enkelt finder vej til Danmark, hvor køberen allerede spændt afventer sin levering. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt