Connery

Audi løfter sløret for Q8

Luksus SUV-coupé fra Audi

Det måtte jo ske. Audi er nu kommet med en model, der deler navn med en kendt tank-kæde i Danmark. Men ud over navnet, Q8, er der ikke meget de to ting har tilfælles. 

Audi Q8 blev præsenteret i Shenzhen i Kina, et marked der pt. er intet mindre end Audis største enkeltmarked. 

Men hvad er en Audi Q8? 

Audi selv kalder den for en SUV-coupé. En bil der kombinerer luksus og elegance fra en firedørs-coupé, med den praktiske alsidighed fra en SUV. Ikke et dumt miks, hvis du spørger os. 

ANNONCE
Audi Q8

Bilen er udstyret med det ottekantede singleframe design, der bringer masser af power til bilens udtryk. Mange af design-detaljerne er hentet i Ur-quattroen, ligesom det permanente firehjulstræk. 

Q8 er en ganske stor bil, der har en længde på 4.99 meter, bredde på 2 meter og en højde på 1.71 meter. Det gør SUV-coupéen både bredere, kortere og lavere end søstermodellen Q7. Altså en ret bastant størrelse.

Modellen er den nye top-SUV i Audis line-up, og det betyder også at der er kælet ekstra meget for udstyret. Der er progressivt styretøj med en udveksling der bliver mere direkte, jo mere man drejer på rettet. Ekstraudstyr kan give bilen firehjulsstyring, der kan give en hurtigere og mere adræt manøvrering ved lave hastigheder og ekstra stabilitet ved høje hastigheder.

Bilen er også udstyret med mildhybridteknologi (MHEV), der ved hjælp af et li-ion batteri og en remstartergenerator henter ekstra energi til bilen ved deceleration. Faktisk op til 12kW, der så lagres på batteriet, til senere brug.

I kabinen er der også masser af digitalt lir. Blandt andet en 10.1" MMI touch response skærm med black-panel look, og en lavere placeret 8.6" skærm til betjening af klimaanlæg, komfortindstillinger og tekstindtastning . lige ud for gearvælgeren. Dertil kommer stemmestyring og mulighed for LTE-forbindelse med WiFi-hotspot. 

 

Bilen kommer allerede til Danmark sidst på sommeren i år, og danske priser, motorvarianter og udstyrspakker afsløres senere. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt