Connery

Aston Martin DB11 afsløret

Den regulære arvtager til DB9

Aston Martin kunne i går løfte en flig af sløret for deres helt nye DB11. 

Som mange af jer ved, var Bond-bilen der blev brugt i Spectre - DB10 - en meget begrænset affære, som Aston Martin bankede op midt i udviklingen af DB11. En begrænset affære, da der kun blev produceret 10 eksemplarer af bilen. 

DB11 derimod, er en anden størrelse, det er den regulære arvtager efter DB9, og den er ligeså potent og elegant, som en top Aston Martin bør være. DB11 er udstyret med en nyudviklet 5.2-liters V12 motor med twinturbo. Den yder 600 hestekræfter og har et moment på 700 Nm. Det betyder at vi her har den mest kraftfulde 'massefabrikerede' Aston Martin i historien. Umiddelbart virker bilen en anelse mere aggresiv i udseendet end DB10, og det har da også været Aston Martins mission, at give den en smule mere 'muscle'. Den ikoniske frontgrill er også blevet endnu mere markeret, og linjerne er trukket godt op. 

Bilen trækker 0-100 kilometer i timen på 3.9 sekunder, og har en topfart på 321 km/t. 

Kabinen bærer præg af godt håndværk, og består primært af metal og naturmaterialer. På lydsiden kan købere af DB11 kan vælge mellem 'Aston Martin Premium Audio' eller Bang & Olufsen BeoSound.

Bilen forventes i første omgang at kunne produceres i 15 eksemplarer i løbet af efteråret. Prisen? 1.500.000, før afgifter.

Aston Martin DB11

Kilde: AstonMartin.com

Del

Seneste nyt