Connery

Artistspotlight - Robert Glasper

Robert Glasper, et friskt ansigt med en ny lyd i jazzverdenen.

Artistspotlight - Robert Glasper
Først og fremmest vil jeg lige præsentere Artistspotligt for jer. Artistspotligt er et nyt ugentligt tiltag hvor der vil være spotligt på et nyt band eller soloartist hver uge som måske ikke er så kendt, men fuldt ud fortjener eksponering. Der vil dog også komme nogle med allerede velkendte artister
 
Her i første udgave bevæger vi os ind i jazzens univers med Robert Glasper.
ANNONCE
Robert Glasper - Smells Like Teen Spirit
Artistspotlight - Robert Glasper
Robert Glasper er en amerikansk jazz pianist fra Texas, som er mest kendt for hans Black Radio albummer hvor jazz, neo-soul og hip-hop sammen går op i en højere enhed, hvilket han også vandt en grammy for.
Som solo artist spiller han med sin ”Robert Glasper Trio” og ”Robert Glasper Experiment”, hvor hans cover af Nirvanas ”Smells Like Teen Spirit” nok er det bedst kendte nummer. Glasper har været aktiv i musikbranchen siden sit første album i 2004 – ”Mood”. Han har siden arbejdet med kunstere som Q-Tip, Kanye West, Jay-Z, Mos Def og udgivet yderligere 5 albums og en EP.
 
Med rødder i gospel grundet hans mor der var professionel sangerinde inden for jazz og blues, udviklede Robert Glasper sine musikalske egenskaber på forskellige skoler blandt andet ”New School for Jazz and Contempoary Music” i New York. Hans musik afspejler hans utrolige øre for harmonier der kommer til udtryk ved indskudte akkorder der ikke nødvendigvis burde ligger der, men alligevel lyder fuldstændigt fantastisk.
ANNONCE
Robert Glasper Experiment - NPR Music Tiny Desk Concert
Hvis du er ny til jazz er Robert Glasper rigtig god at starte med. Hans melodier og spillestil lyder fantastisk, og der er også abstrakte mønstre til at forberede dig på resten af musikken i jazzverdenen. Samtidig gør hans humoristiske sans og opførsel på scenen ham også til en rigtig god oplevelse live.

Han spiller koncert i DR Koncerthuset fredag den 28. marts - billetter kan købes over Billetlugen
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce