Connery

Argentinsk okseblod, californisk creme og franske tempelriddere

Vi kom vidt omkring i denne måned i søgningen efter de bedste vine i alle prisklasser

FinansBureauet, der hver måned laver en vinanmeldelse for Connery.dk, kom denne gang vidt omkring i søgningen efter de bedste vine i alle prisklasser. En majestætisk Malbec fra Argentina løb med titlen som bedste vin over 200 kr., en cremet californisk Chardonnay vandt i klassen fra 100 til 199 kr., mens bedste vin til under hundrede kroner gik til en fransk vin fra et område, der - takket være middelalderens tempelriddere - er under Guds beskyttelse.
ANNONCE
Argentinsk okseblod, californisk creme og franske tempelriddere

Månedens bedste vin til 200 kr. og derover 

 
Testvinder: Catena Alta Malbec 2005
*****
Forhandler: Philipson Wine

Pris: 249,95 kr.

Kommentar: Argentinsk vin til over 200 kr. hører til sjældenhederne. Men ligeså sjældent det er, ligeså godt er det også. I alle tilfælde, hvis der står Catena på flasken. For Nicolas Catena er et ligeså stort kvalitetsstempel for argentinsk vin, som Lionel Messi er for argentinsk fodbold. Vindervinen er en blød og majestætisk Malbec med velintegreret fad og næsten portvinsagtig struktur, der vil gøre sig godt som meditationsvin. Den smager ualmindeligt godt, og som undskyldning for at drikke hele flasken kan man benytte, at Malbec er den drue, der indeholder flest af polyphenoler, der ifølge videnskabelige undersøgelser beskytter mod hjerte-kar-sygdomme.


 
ANNONCE
Argentinsk okseblod, californisk creme og franske tempelriddere

Månedens bedste vin til mellem 100 og 199 kr.

 
Testvinder: Wente Riva Ranch Chardonnay 2008
******
Forhandler: Skjold Burne Vinhandel

Pris: 139,75 kr. 

Kommentar: Er man, som undertegnede, forfalden til cremet frugtintensiv Chardonnay af høj kvalitet, men modvillig til at skulle betale de adskillige hundrede kroner, som de bedste hvide bourgogner koster, bør man seriøst overveje at investere i et par kasser af californiske Wente Riva Ranch Chardonnay fra årgang 2008, som Skjold Burne netop nu har på tilbud til 139,75 kr. flasken, mod normalt 179,95 kr. Vinen, der i blindtesten blev vurderet til 310 kr., matcher mangt en langt dyrere hvid bourgogne - med delikat strejf af eksotisk frugt i tilgift.


 
ANNONCE
Argentinsk okseblod, californisk creme og franske tempelriddere

Månedens bedste vin til under 100 kr. 


Testvinder: Côtes du Rhône Villages Plan De Dieu Château La Courançonne 2010
******
Forhandler: Holte Vinlager

Pris: 75 kr.

Kommentar: De franske Rhône vine har haft et par rigtig gode årgange på det seneste. Og vinkritikerne slås allerede om hvorvidt årgang 2009 eller årgang 2010 er den bedste. Vil man blande sig i debatten, kan man starte med at købe et parti af Côtes du Rhône Villages Plan De Dieu Château La Courançonne 2010. For så har man et godt referencepunkt for, hvor god årgang 2010 er. Den har alt hvad en klassisk kraftig Rhöne skal have - og mere til. Vinen kommer fra et område ved navn Plan De Dieu, hvor vinproduktionen siges at ske under Guds beskyttelse, takket være tempelriddernes indsats tilbage i middelalderen. Og så godt som vinen smager, vil det næsten også være blasfemisk ikke at benytte sig af Holte Vinlagers tilbud netop nu, hvor vinen sælges til 75 kr., mod en normalpris på 119 kr.


 

ANNONCE
Vintesten er udarbejdet af FinansBureauet, som hver måned tester en lang række vine for connery.dk med det formål at finde de bedste vine til prisen. Alle vine smages som udgangspunkt blindt. Vinene vurderes i forhold til deres priser efter følgende skala:

6 stjerner (******):
Vurderes at burde koste mindst 50% mere end butiksprisen.

5 stjerner (*****):
Vurderes at burde koste mellem 25 og 49% mere end butiksprisen.

4 stjerner: (****):
Vurderes at burde koste mellem 1 og 24% mere end butiksprisen.

Vine der vurderes til at koste mindre end butiksprisen vil ikke blive omtalt. 
ANNONCE
Tegn gratis abonnement på FinansBureauets Nyhedsmagasin her:
http://www.finansbureauet.dk/magasin.php 

 
Del

Seneste nyt

Annonce