Connery

Archos GamePad

Dedikeret Android gaming

4 ud af 6 stjerner
Rigtig mange af os spiller på vores smartphones, og især Android brugere med adgang til større skærme og bedre hardware har velsignede dage når det kommer til mobilgaming. Archos har taget skridtet videre og lavet en dedikeret gaming-tablet, og den har vi sat os for at kigge nærmere på. 

Archos er udformet som noget der minder rigtig meget om en større udgave af de mobile playstations, og derfor vil setupet også være genkendeligt for mange. Ved at have fysiske knapper tager den oplevelsen af tablet/smartphone gaming til næste niveau, men hvordan virker det?
ANNONCE
De enkelte knapper har fået hver deres plads på skærmen, som her på billedet. - Archos GamePad De enkelte knapper har fået hver deres plads på skærmen, som her på billedet.
I praksis er tager det lidt ekstra tid at komme igang med et spil. Man skal nemlig tildele de knapper man vil bruge, til et respektivt plads på skærmen. Det vil sige at det hjørne af skærmen hvor speederen i bilspillet skal være, vil man skulle tildele til den fysiske knap, med det indbyggede software. (som det ses på billedet til højre)
ANNONCE
Når først man er ovre opsætningen med at tildele knapper, kommer GamePad til sin ret - for det er en befrielse uden lige at kunne trykke på rigtige knapper frem for at skulle sidde og fedte med skærmen. Det gør det væsentligt mere udholdeligt at spille i længere tid af gangen, og det er vel i bund og grund det GamePad'en er skabt til.

Softwaren på Archos maskinen, er altså Android-tablet i den reneste form, der er ikke så meget at sige på det punkt, andet end at den klassiske android brugerflade er en smule kedelig at kigge på, men det er basics og det fungerer trods alt fuldstændig som det skal. 
Man kan selvfølgelig bruge GamePad som en ordinær tablet i alle henseender, den har dog ikke fået plads til et sim-kort, men dens controller-agtige udformning sætter formentlig også en stopper for de fleste der har fået den idé at de vil rende rundt og bruge den som tablet. Der er ikke noget videre æstetisk storslået ved at bruge den på den lange led. Bevares den 7" store skærm passer ud over gaming, også rigtig godt som e-book reader, men du kommer til at se ubeskriveligt nørdet ud hvis du sidder og læser på en controller...
ANNONCE
Archos GamePad gør det rigtig godt på flere punkter, åbenlyst er det godt med de dedikerede knapper, og tilpasseligt mapping-tool så du kan tildele styringen på hvilken måde der passer dig bedst. Den ligger også rigtig godt i hænderne, og den er let. Det gør det derfor muligt at spille med maskinen i timevis, men her knækker filmen desværre...
GamePad holder nemlig ikke strøm forfærdelig længe, godt 2 timer, med fuld power på spil, er hvad den kan klare. Ikke at to timer ikke er nok at game af gangen - jeg siger det bare.

Rent prismæssigt er GamePad'en ganske fornuftigt sat, og det er også heraf man forstår hvorfor der ikke er vildere hardware i den. En dagspris på 1030,- kr er nok ikke forventeligt med det vildeste hardware. Hvis du er ude og lede efter en maskine at spille på er GamePad et bud, især hvis man gerne vil have en større skærm end konkurrenterne og samtidig gerne vil have meget billigere spil, og en billigere konsol.
ANNONCE
Navn: Archos Gamepad
Operativsystem: Android JellyBean 4.1
Processor: Dual-core A9 1.6 GHz
GPU: Quadcore Mali 400 MP
Hukommelse: 8GB + SD kort (op til 64 GB)
Interface: USB 2.0, Mini HDMI og microSD
Trådløs: WiFI
Vægt 330 gram
Del

Seneste nyt