Connery

Arcane: Netflix-serien med rødder i League of Legends starter fantastisk op

Universet fra League of Legends har aldrig været rigtig spændende. Indtil nu?

5 ud af 6 stjerner

League of Legends har eksisteret siden 2009. 

Riot Games free-to-play MOBA, der er bygget med stor inspiration fra DOTA (Defense of The Ancients), et Warcraft III Mod, voksede hurtigt til at blive et enormt stort spil - og har gennem tiden været en af de mest populære online-spil ved siden af Counter-Strike og World of Warcraft; udløberen fra inspirationskilden til League of Legends. LoL havde ikke til at starte med et meget udpenslet historie-perspektiv, og hvad der drev spillet var dets mekanikker og det store konkurrencefokus. 

Siden da har Riot Games arbejdet på at udbygge deres univers, og gennem forskellige platforme, at tilkoble en historie - en lore, til deres spil. Det har i stor udstrækning været gjort gennem små videoklip og tegneserier, som har givet små indblik i spillets karakterer, men på en meget fragmenteret måde, med et tungt fokus på de individuelle Champions. 

Resultatet: Selvom jeg selv, tilbage i starten af 2010'erne satte en god portion af min fritid til livs igennem League of Legends, har jeg ikke rigtig nogen overliggende idé om spiluniversets historie - og ærligt talt: Det gør mig ikke det store. 

ANNONCE
Arcane finder sted i et STORT univers - men holder en tæt fortælling - Foto: Netflix - Arcane: Netflix-serien med rødder i League of Legends starter fantastisk op Arcane finder sted i et STORT univers - men holder en tæt fortælling - Foto: Netflix

Men det betyder ikke, at der ikke er historier at fortælle. League of Legends og dets fiktive univers er en fantasy-verden, der er rigt befolket af "legender", og selvfølgelig er der mulighed for at fortælle et væld af historier deri. 

Af samme grund har vi også været spændte på, at se resultatet af et meget integreret samarbejde mellem Riot Games og Netflix, i forhold til den netop lancerede anime-serie Arcane

Indtil nu, har den største umiddelbare charme ved gaming-goes-netflix-show titlen været den - i trailerne - meget flotte og stilistiske tilgang til animationen.

Arcane har benyttet sig af en animationsstil, der sammensmelter klassisk 3D animation med "håndtegnede" 2D-træk, som på en gang giver udtrykket mere sjæl og varme, og den gode nyhed her, er at Arcane med premieren af de første tre episoder, formår at køre stilen igennem hele vejen.

Ren animation kan oftest komme til at se en ret "kunstig" ud, og mens Arcanes måde at gøre det på, ikke gør selve udtrykket mere realistisk, er kombinationen af de imiterede penselstrøg i stilen og de skarpe skygger og lyssætningen fra den grafiske motor, noget der giver slutresultatet læssevis af både stemning og sjæl - og alene for det, er Arcane et kig værd

Jeg skal heller ikke glemme at nævne lydsiden, der er vanvittig god - dette gælder både stemmeføringen, men også lydeffekter og også soundtracket til serien, der føres an med en vanvittig catchy titelsang af Imagine Dragons. 

ANNONCE
Arcane - Foto: Netflix - Arcane: Netflix-serien med rødder i League of Legends starter fantastisk op Arcane - Foto: Netflix

Alle kan være med

Min største bekymring op til premieren af Arcane, var at serien ville ende med at være et lettere kuldsejlet forsøg, på enten at trække Leagues-fans ind, eller at udvande historien så meget, at den blev en ren crowdpleaser til masserne - men indtil videre har serien ramt en flot balance. 

Arcane, som foregår dead-center i Riot's Runeterra univers, kunne let begå Fantasy-fejlen, at begynde at fortælle om det store univers i store penselstrøg eller forvirrende detaljer, og dermed sætte alle andre end de mest nørdede af i første afsnit, men det sker ikke. I stedet dykker Arcane-ned i en meget lille historie i det store univers - med fokus på en række børn, der måske ikke er guds bedste af slagsen, i et lille heist-job, der hurtigt går galt. Den lille historie iscenesætter hovedkaraktererne Vi og Powder, to søstre, der let kommer op at strides omkring typiske søskendedynamikker. Og selvom Arcane starter med en lille historie, er man som seer ikke i tvivl om, at det omkringliggende univers hurtigt - og formentligt - vil spinne en meget større og mere episk fortælling på banen, i løbet af de kommende seks afsnit. 

ANNONCE
Arcane - Foto: Netflix - Arcane: Netflix-serien med rødder i League of Legends starter fantastisk op Arcane - Foto: Netflix

Som nævnt har jeg let kendskab til spiluniverset - men ærligt aldrig givet et f*ck omkring selve historien, men det har ikke betydet det store for min oplevelse af Arcane - undervejs i de første tre afsnit har jeg selvfølgelig opdaget subtile og helt åbenlyse referencer til spillet, som jeg har været nødt til at google mig lidt nærmere på efter sessionen, men grundlæggende er der bare en åben og let tilgængelig fortælling, der tilfældigvis finder sted i et Fantasy-univers, med forholdsvis komplekse karakterer, intriger, menneskelig følelse og såmænd også politik. 

Arcane virker på ingen måde som et letfordøjeligt klassisk eventyr for børn - og til trods for den forholdsvist banale indledende historie i Arcane, har vi på fornemmelsen, at hvis Arcane holder retningen over alle seriens 9 afsnit, har mulighed for at fremstå som et af de bedste bud på at trække et spilunivers over i et serieformat. Det er en imponerende bedrift, for et spil-franchise som i årenes løb primært har formået at underholde crowds gennem linserne af esport og twitch-streamers.

Arcane har givet mig en reel interesse for historien i Runeterra, who would have known?

Arcanes 9 afsnit premierer på Netflix over tre akter - De første tre afsnit er nu tilgængelige, mens de sidste to tredjedele udgives med en uges mellemrum.

ANNONCE
Arcane - titelsang: Imagine Dragons - Enemy
Del

Seneste nyt

Annonce