Connery

Araknofobi [Fobi nr. 1]

Det er altid spændende at kigge på uhyggelige ting - men i dette tilfælde helst gennem skærmen!

Hey pretty eyes! - Araknofobi [Fobi nr. 1] Hey pretty eyes!
Der er en eller anden form for begejstring forbundet med at sidde og google ting man ikke så godt kan lide - en form for nødvendig selvpineri om man vil. Jeg tror det bunder i at jeg har en idé om at jo mere oplyst jeg er, desto mindre frygter jeg det ukendte. Men ind imellem, bare af og til er sandheden sgu værre en min fantasi - især når det kommer til billeder.

Over de næste par uger vil vi kigge lidt nærmere på forskellige typer af fobier - og vi kan lige så godt starte med et brag og tage fat i Araknofobi: Angsten for edderkopper!
ANNONCE

fobi, overdreven angst, der erkendes som urimelig, men som ikke kan beherskes. Angsten er ude af proportion med situationens karakter. Efter angstens genstand inddeles i enkeltfobi, socialfobi og agorafobi.

Enkeltfobi omfatter angst over for insekter (edderkopper, slanger mfl.), lukkede rum, højder, spidse genstande m.m. Fobierne benævnes ofte med græske ord svarende til genstanden, fx araknofobi angst for edderkopper) og klaustrofobi (angst for lukkede rum).

Kilde: Ordnet.dk

ANNONCE
Danmarks største edderkop - Den store husedderkop/Tegenaria atrica - Araknofobi [Fobi nr. 1] Danmarks største edderkop - Den store husedderkop/Tegenaria atrica
Det må nok betegnes knap så maskulint, at skrige og råbe hvis man krydser veje med en edderkop, og personligt har jeg da heller ikke noget imod de danske af slagsen. Næ nej. Det tager jeg som en mand - Skulle der derimod kravle en motherfucker af en springedderkop ud under mit lokumsbræt, ja såe.. Det vil der forhåbentlig aldrig være nogen til at bevidne!

Danmark er ikke det værste sted i verden at befinde sig, hvis man er den heldige indehaver af araknofobi, faktisk tvært imod. Australien, derimod - er en helt anden snak, som du blandt andet kan se i galleriet!

Faktisk kan Danmarks største eksemplar blive op til 10 cm i diameter (med benene foldet ud) - Hvor verdens største edderkop kan blive 30 cm i diameter - og med en krop der måler knap 5 cm. Føj!
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce