Connery

Apple TV+: Fra ambitiøs newcomer til streamingguld

På bare fire år har Apple TV+ transformeret streaminglandskabet med satsningen på kvalitetsindhold, teknologisk innovation og stjernefyldte serier.

Apple TV+ måske ikke har været på streamingmarkedet lige så længe som nogle af dens konkurrenter, men i løbet af sin relativt korte levetid har tjenesten formået at cementere sin position som en nøglespiller med et væld af kvalitetsserier, der både skinner igennem på historier og en ekstremt flot produktionskvalitet. Med en stadigt voksende bibliotek af originalt indhold, en brugeroplevelse i topklasse og et engagement i at levere kvalitet frem for kvantitet, er her nogle grunde til, at Apple TV+ er fantastisk og fortjener en plads i dit streaming repertoire.

Da Apple først annoncerede deres egen streamingtjeneste i 2019, for fire år siden, var det tydeligt at man gik ind på streamingmarkedet, med en vision om at levere film og serier af høj kvalitet - og mens der ikke var et kæmpe bagkatalog af ekeisterende indhold, var der ambitioner om en stor spredning, med lanceringstitlerne, som dykkede ned i vidt forskellige genrer. Dramaserien 'The Morning Show' virkede som lidt af et scoop med Jennifer Aniston og Reese Witherspoon i de bærende roller som konkurrerende tv-værter, der kæmpede med en underliggende MeToo-skandale som truede med at vende op og ned på hverdagen på den fiktive tv-station. Sc-fi serien 'For All Mankind' havde ikke den samme umiddelbare stjernefaktor, men har løbende vist sig som et spændende take på en alternativ verdenshistorie, hvori rumkapløbet aldrig nåede sin afslutning. 

Skal jeg være helt ærlig, havde jeg ikke selv den store tiltro til Apple TV+ som en bæredygtig streamingtjeneste i starten. Med massiv konkurrence fra de "etablerede" streaming-spillere, havde Apple også en soleklar ulempe, i at de ikke havde den store tilgang til eksisterende og elskede fan-franchises, som både Netflix og HBO lykkedes med i stor stil. 

Den mangel har Apple dog stille og roligt fået rettet op på, og siden lanceringen er Jim Hensons Fragglerne, Isaac Asimovs Foundation og senest Warner Bros. monsterunivers, i form af Godzilla-serien, Monarch: Legacy of Monsters blevet kørt i stilling som spændende videreførelser af eksisterende franchises.

På filmfronten har Apple efterhånden også fået godt fat i et bredt spektre af originalt indhold. Lige nu er det nærmest umuligt at komme forbi Martin Scorseses Oscar-darling 'Killers of the Flower Moon', og også i det øvrige, men begrænsede katalog er der et væld af interessante film, som man ikke finder andre steder. 

Teknik og brugerflade er en fryd

En af de ting, der måske virker sekundært, er det tekniske aspekt af Apple TV+, men det er værd lige at være opmærksom på. Brugerfladen er meget Apple-typisk, og det betyder at den er let, intuitiv og hurtig at navigere rundt i. Indholdet er også tilgængeligt i op til 4K opløsning, med understøttelse af HDR og Dolby Atmos, og så er der selvfølgelig masser af muligheder for sprog og undertekster. Det er også en bonus, at streamingtjenesten for nuværende tillader op til 6 streams på samme tid. 

Den største barriere som Apple TV+ byder på, er det faktum, at den er nogenlunde låst til Apples økosystem. I et land som Danmark, hvor næsten hver anden bruger har en iPhone, er det ikke så stor en udfordring som i udlandet - men for Android-brugere stiller det krav til, at man har en Apple-konto og et Apple TV. Heldigvis forholder det sig sådan, et flere af de store TV-producenter (Samsung, Sony, LG) i de seneste år er begyndt at sælge TV med indbygget Apple TV-understøttelse, hvilket har været med til at demokratisere stremaing-platformen videre ud end til inkarnerede Apple-brugere. (Her kan du se den komplette oversigt over devices der er produceret med Apple TV app).

Derfor elsker vi Apple TV+

Som nævnt er Apple TV+ roligt og løbende blevet mere og mere interessant, med et stadigt voksende indholdskartotek, der som minimum leverer en ret fabelagtig produktionskvalitet, stærkes skuespilspræstationer og en imponerende bredde i storytelling. 

Her er en oversigt over de 20 bedste serier som Apple TV+ tilbyder (og mest anbefalelsesværdige). Med tilhørende IMDB-score. 

ANNONCE
Jason Sudeikis og Hannah Waddingham i Ted Lasso - Foto: Apple TV+ - Apple TV+: Fra ambitiøs newcomer til streamingguld Jason Sudeikis og Hannah Waddingham i Ted Lasso - Foto: Apple TV+

Ted Lasso (IMDB-score: 8,8):

En amerikansk fodboldtræner leder et britisk fodboldhold, trods manglende erfaring med sporten, i en serie fuld af hjerte og humor. Jason Sudeikis har den bærende rolle som den godmodige fodboldtræner Ted Lasso, men seriens gennembrudsstjerne er uden tvivl Brett Goldstein som Roy Kent. Hans dybe og følelsesladede portræt af en aldrende fodboldspiller med temperent, er en af seriens helt store højdepunkter

ANNONCE
Adam Scott i Severance - Foto: Apple TV+ - Apple TV+: Fra ambitiøs newcomer til streamingguld Adam Scott i Severance - Foto: Apple TV+

Severance (IMDB-score: 8,7):

En dystopisk thriller, der følger ansatte hos Lumon Industries, hvor en "severance"-procedure adskiller deres arbejds- og privatlivsminde. Adam Scott og Patricia Arquette har seriens bærende roller.

Minha Kim og Steve Sanghyun Noh i Pachinko - Foto: Apple TV+ - Apple TV+: Fra ambitiøs newcomer til streamingguld Minha Kim og Steve Sanghyun Noh i Pachinko - Foto: Apple TV+

Pachinko (IMDB-score: 8,3):

En episk fortælling, der spænder over fire generationer af en koreansk familie, som migrerer til Japan, baseret på Min Jin Lees roman. Skuespilleren Minha Kim spiller Sunja,  der med sin kraftfulde skildring af en ung koreansk kvinde, der navigerer i livets udfordringer, er seriens rygrad.

ANNONCE
Brie Larson i Lessons in Chemistry - Foto: Apple TV+ - Apple TV+: Fra ambitiøs newcomer til streamingguld Brie Larson i Lessons in Chemistry - Foto: Apple TV+

Lessons in Chemistry (IMDB-score: 8,3):

En serie, der følger en kvindelig videnskabsmand i 1960'erne, som kæmper mod sexisme og fordomme i sit fag.

Brie Larson spiller en kvindelig videnskabsmand, der forflyttes til en kokkerolle, hvor hun forsøger at udfordre 1960'ernes kønsnormer.

ANNONCE
Jennifer Aniston og Steve Carell i The Morning Show - Foto: Apple TV+ - Apple TV+: Fra ambitiøs newcomer til streamingguld Jennifer Aniston og Steve Carell i The Morning Show - Foto: Apple TV+

The Morning Show (IMDB-score: 8,2):

En dramaserie, der går bag kulisserne på et morgen-tv-show, med fokus på magtkampe og personlige dramaer.

Jennifer Aniston og Reese Witherspoon har godt nok de bærende roller som konkurrerende tv-værter, men gennembrudsstjernen er uden tvivl Billy Crudup som Cory Ellison. Hans karismatiske fremstilling af en total loose cannon netværks-chef er vanvittig god.

ANNONCE
Gary Oldman i Slow Horses - Foto: Apple TV+ - Apple TV+: Fra ambitiøs newcomer til streamingguld Gary Oldman i Slow Horses - Foto: Apple TV+

Slow Horses (IMDB-score: 8,1):

En spionthriller om degraderede MI5-agenter, der arbejder fra Slough House, ledet af den uortodokse Jackson Lamb. Gary Oldman har rollen som Jackson Lamb, og flankeres af den imminente Jack Lowden i rollens som River Cartwright, en degraderet agent der kæmper for at genoprette sit ry.

ANNONCE
Joel Kinnaman i For All Mankind - Foto: Apple TV+ - Apple TV+: Fra ambitiøs newcomer til streamingguld Joel Kinnaman i For All Mankind - Foto: Apple TV+

For All Mankind (IMDB-score: 8,1):

En alternativ historie serie, der udforsker, hvad der ville ske, hvis det globale rumkapløb aldrig var endt. Svenske Joel Kinnaman kommer virkelig til sin ret som astronauten Edward Baldwin.

Rebecca Ferguson i Silo - Foto: Apple TV+ - Apple TV+: Fra ambitiøs newcomer til streamingguld Rebecca Ferguson i Silo - Foto: Apple TV+

Silo (IMDB-score: 8,1):

En dystopisk fremtid, hvor menneskeheden bor i et gigantisk underjordisk silo, isoleret fra den ødelagte verden udenfor. Fortællingen er blevet sammenlignet med en slags filmatisering af spilfranchiset Fallout, med et fokus på, hvordan menneskeheden lever i et isoleret samfund efter verdens kollaps.

ANNONCE
Taron Egerton i Black Bird - Foto: Apple TV+ - Apple TV+: Fra ambitiøs newcomer til streamingguld Taron Egerton i Black Bird - Foto: Apple TV+

Black Bird (IMDB-score: 8,1):

En psykologisk thriller baseret på en sand historie om en fængslet mand, der bliver informant for at fange en seriemorder. Taron Egerton (Kingsman), leverer her en solid og nuanceret performance, der viste en bredde, som vi ikke har set fra ham før. 

ANNONCE
Harrison Ford og Jason Segel i Shrinking - Foto: Apple TV+ - Apple TV+: Fra ambitiøs newcomer til streamingguld Harrison Ford og Jason Segel i Shrinking - Foto: Apple TV+

Shrinking (IMDB-score: 8,0):

En komedieserie, der følger en terapeut, der bryder etiketterne og fortæller sine patienter, hvad han virkelig tænker. Shrinking er en hyggelig og til tider depressiv sitcom, med Jason Segel (How I Met Your Mother) og Harrison Ford i de bærende roller. Et must watch.

ANNONCE
Callum Turner og Austin Butler i Masters of the Air - Foto: Apple TV+ - Apple TV+: Fra ambitiøs newcomer til streamingguld Callum Turner og Austin Butler i Masters of the Air - Foto: Apple TV+

Masters of The Air (IMDB-score: 7,9):

En krigsdramaserie, der følger de amerikanske bombeflybesætningers oplevelser under Anden Verdenskrig. Det aktuelle Band of Brothers-spinoff er ikke til at konkludere for meget på endnu, men starten er forrygende, og effekterne omkring piloterne fra 2. verdenskrig er helt fænomenale - og så kigger vi ind i en historie, der er baseret på virkelige hændelser - hvilket ofte er et plus.

ANNONCE
Joe Manganiellog og Rob McElhenney i Mythic Quest - Foto: Apple TV+ - Apple TV+: Fra ambitiøs newcomer til streamingguld Joe Manganiellog og Rob McElhenney i Mythic Quest - Foto: Apple TV+

Mythic Quest (IMDB-score: 7,7):

En komedieserie om det kaotiske bag scenen liv i et videospiludviklingsfirma. Kigget ind i gaminguniverset er stærkt karikeret, men har så mange easter eggs og inforståede referencer, at det er et must-see for enhver gamer.

Lee Pace og Jared Harris i Foundation - Foto: Apple TV+ - Apple TV+: Fra ambitiøs newcomer til streamingguld Lee Pace og Jared Harris i Foundation - Foto: Apple TV+

Foundation (IMDB-score: 7,6):

En sci-fi serie baseret på Isaac Asimovs bøger, om et galaktisk imperium og de individer, der forsøger at redde det fra undergang. Asimovs fortællinger er snørklede og komplicerede, men det skal ikke under kende de fantastiske skuespilspræstationer fra henholdsvis Lee Pace som den onde hersker Brother Day, og Jared Harris (Mad Men) som matematikeren Hari Seldon, der har fundet ud af, hvordan man beregner fremtiden.

ANNONCE
Jason Momoa og Dave Bautista i See - Foto: Apple TV+ - Apple TV+: Fra ambitiøs newcomer til streamingguld Jason Momoa og Dave Bautista i See - Foto: Apple TV+

See (IMDB-score: 7,6):

I en fremtid, hvor menneskeheden har mistet synet, udfordres stammetilværelsen, da tvillinger fødes med evnen til at se. Jason Momoa's fysiske og følelsesladede præstation som Baba Voss cementerer seriens post-apokalyptiske verden og kamp for overlevelse.

ANNONCE
Charlie Hunnam i Shantaram - Foto: Apple TV+ - Apple TV+: Fra ambitiøs newcomer til streamingguld Charlie Hunnam i Shantaram - Foto: Apple TV+

Shantaram (IMDB-score: 7,4):

En dramaserie, der følger en flygtet australsk fange i 1980'ernes Bombay, hvor han søger mening og flugt. Charlie Hunnam har den bærende rolle som en brovtende (måske uskyldigt dømt) kriminel, der forsøger at rette op på sit liv. 

ANNONCE
Idris Elba i Hijack - Foto: Apple TV+ - Apple TV+: Fra ambitiøs newcomer til streamingguld Idris Elba i Hijack - Foto: Apple TV+

Hijack (IMDB-score: 7,4):

En spændingsserie om en flykapring, der udspiller sig i realtid gennem øjnene af en forretningsmand på vej hjem. Den bristiske thriller er en af vores Apple TV+ favoritter, ikke mindst på grund af Idris Elbas fantastiske præstation.

Anne Hathaway og Jared Leto i WeCrashed - Foto: Apple TV+ - Apple TV+: Fra ambitiøs newcomer til streamingguld Anne Hathaway og Jared Leto i WeCrashed - Foto: Apple TV+

WeCrashed (IMDB-score: 7,3):

Den sande historie om op- og nedturene ved WeWork, start-up'en, der blev ledet af den karismatiske Adam Neumann. Den virkelige historie om startuppet WeWork er en vanvittig fortælling, og mens miniserien nok ikke henvender sig til alle, er Jared Leto og Anne Hathaway forfriskende forfærdelige i de bærende roller som shitty iværksættere. 

ANNONCE
Rose Byrne og Seth Rogen i Platonic - Foto: Apple TV+ - Apple TV+: Fra ambitiøs newcomer til streamingguld Rose Byrne og Seth Rogen i Platonic - Foto: Apple TV+

Platonic (IMDB-score: 7,2):

En komedie om to gamle venner, der genopdager deres platoniske forhold, hvilket skaber kaos i deres liv.Rose Byrne og Seth Rogen spiller hovedrollerne i en omgang comedy der er spillet direkte til deres gode boldben.

Godzilla i Monarch: Legacy of Monsters - Foto: Apple TV+ - Apple TV+: Fra ambitiøs newcomer til streamingguld Godzilla i Monarch: Legacy of Monsters - Foto: Apple TV+

Monarch Legacy of Monsters (IMDB-score: 7,0):

Warner Bros. Monsterverse udvides med en fortælling der hopper godt rundt i tidslinjerne mellem de eksisterende King King og Godzilla-film. Her følger man blandt andet et par unger, der udforsker Monarchs hemmeligheder, mens fader og søn Kurt og Wyatt Russell på bedste vis spiller den samme karakter i forskellige tidslommer. 

ANNONCE
Kit Harington i Extrapolations - Foto: Apple TV+ - Apple TV+: Fra ambitiøs newcomer til streamingguld Kit Harington i Extrapolations - Foto: Apple TV+

Extrapolations (IMDB-score: 6,1):

En antologiserie, der udforsker klimaforandringernes indvirkning på menneskelivet i fremtiden gennem forskellige historier og perspektiver. Antologiserien har et meget stramt take på hvad der kunne ske med klimakrisen, men den er ret seværdig, ikke mindst på grund af det imponerende cast, der blandt andet tæller Meryl Streep, Kit Harington og Sienna Miller.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce