Connery

Apple har endelig afsløret deres Virtual-Augmented Reality briller

Apple Vision Pro er navnet på Apples Virtuelle eventyr

Efter flere års rygter, har Apple her til eften langt om længe løftet sløret for deres bud på Virtual Reality - Navnet er Apple Vision Pro - og bag navnet gemmer der sig en helt speciel brille, der kombinerer virtuel og augmenteret-reality teknologi, der betyder at du både kan fordybe dig i en helt anden virtuel verden - eller berige omgivelserne omkring dig med digitale forbedringer. 

Apple Vision Pro er uden tvivl et af de flotteste VR-sæt vi endnu har set - de ligner et par chunky skibriller, men byder altså på andet end solbeskyttelse og isolering omkring øjnene. 

Den annoncerede salgspris er intet mindre end 3.499 dollars - lige på den pæne side af 24.000 danske kroner - og hvad får man så for det?

Hvis man ser Apples introduktionsvideo til Apple Vision Pro, får man praktisk talt en helt ny livsoplevelse:

ANNONCE
Apple Vision Pro

Headsettet er slimline i forhold til andre AR og VR-headset på markedet, og det har helt sikkert den der Apple-faktor, som Cupertino-virksomheden er kendt for. 

Hardwaren i brillen er integreret i brillen, og det er altså en særstående brille, der ikke - som mange andre VR-sæt, har brug for en stærk computer eller spillekonsol, som den skal være forbundet til - til gengæld drives den af en lille iPhone-afledt batteripakke, som der trækkes i et kabel ned langs venstre side af brillen, med et kabel der er langt nok til at kunne placere batteripakken i en bukselomme - og herfra levere strøm til godt og vel to timers brug. 

Apple forestiller sig at man kan bruge headsettet til lidt af hvert - enten som en arbejdsmaskine, hvor du i Minority Report-stil kan styre dine apps og arbejdsområder - med håndbevægelser, som en anden Tom Cruise. Det er præcis den sci-fi faktor, som kan trække lidt ekstra nysgerrighed til en stadig relativt uprøvet teknologi. 

ANNONCE
Apple Vision Pro - Apple har endelig afsløret deres Virtual-Augmented Reality briller Apple Vision Pro

Hvad der nok er langt mere anvendeligt for størstedelen af brugere, er Vision Pro's muligheder for underholdning - med indbygget Spatial Audio, er sættet oplagt som en personlig hjemmebiograf, der selvfølgelig både kan vise film og serier (også dem fra Apple TV+) og håndtere gaming i både traditionel skærmvisning og af Virtual Reality-typen. 

Apple Vision Pro har også integrerede kameraer, og det er altså også muligt at benytte dette til at optage hjemmevideoer og andet lir med familien - også i 3D. Hvilket egentlig er en ret fed lille feature. 

Hvad Apple Vision Pro egentlig er og hvem den er til, vil vise sig, mens vi nærmere os lanceringen - der indtil nu er fastlagt til at være i begyndelsen af 2024 - uden en fast dato på  nuværende tidspunkt. 

Om Vision Pro er den gadget der for alvor trækker Augmented Reality og Virtual Reality ind i et mainstream-segment, bliver spændende at se - Kunne du finde på at investere i et sæt?

ANNONCE
Del

Seneste nyt