Connery

Ansigtsgenkendelse til mobilen

Firmaet Omron har udviklet et stykke software, der gør det muligt at integrere ansigtsgenkendelse i ens mobiltelefonen

Ansigtsgenkendelse til mobilen
Det japanske firma, Omron, har udviklet et ansigtsgenkendelsessystem som virker 99 procent af gangene. På under et sekund efter du har taget billedet kan softwaren scanne ens ansigt, og se om det stemmer overens med det som ligger i softwaren. Hvis de stemmer overens bliver ens telefon lukket op, hvorefter man kan bruge den. "OKAO Vision Face Recognition Sensor", som programmet hedder, kan integreres i en hvilken som helst PDA eller mobiltelefon, der har indbygget kamera. Det eneste der kræves, er at telefonen kører med Symbian, BREW, Linux eller ITRON styresystem.

Masato Kawade, Senior Manager for Sensing Technology Laboratory i Kyoto, udtaler at med de mange personlige ting man efterhånden har i sin telefon, såsom e-mails og adressekartotek, så er det nødvendigt med en ekstra god sikkerhed, ud over ens pinkode. Ud over det, så hjælper softwaren også folk der har fået stjålet deres telefon, idet den ikke kan bruges uden at den rigtige person åbner den.

Funktioner:

- Telefoner udstyret med kamera, og som er udstyret med "OKAO Vision Face Recognition Sensor", behøver ikke noget yderligere hardware for at fungere.

- Synkroniseringen tager under et sekund efter billedet er blevet taget.

- Ingen grund til at justere kamerapositionen når billedet bliver taget. Hvis hovedet er inde i billedet bliver det automatisk aktiveret.

Yderligere informationer:

- 99% genkendelse (ifølge OMRON tests).

- Hukommelsesbrug: ROM 450 KB, RAM 370 KB

- Data størrelse: 1.5 KB pr. billede

- Understøttet OS: Symbian OS, BREW, embedded Linux, ITRON
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce