Connery

Anmeldere spinder et dystert spind for "Madame Web"

Kritikerne enige: Sony's nyeste Marvel-forsøg falder til jorden med et brag

Sony's nyeste tilføjelse til Spider-Man-universet, "Madame Web," instrueret af S.J. Clarkson og med Dakota Johnson, Sydney Sweeney og Adam Scott i hovedrollerne, har op til premieren haf nogle forventninger at leve op til, men desværre er filmen blevet fanget i en spind af overvejende negative kritikker. 

Selvom Madame Web er en Marvel-karakter, er filmen faldet i samme pulje af Spider-Man karakterer under Sonys licens. Fra Sonys side har man arbejdet hårdt på at forsøge at etablere et delt univers der forsøger at bygge karakterer op inden for Spider-verset, uden Spider-Man selv, på en måde der minder om "Venom" og "Morbius." Det er selvsagt en svær mission, og mens Venom blev båret igennem som en fornuftig, men ikke mesterlig popcorn-film på ryggen af Tom Hardy og fornuftige CGI-effekter, faldt Morbius helt til jorden.

ANNONCE
Madame Web - Officiel trailer

På trods af et nyt take på Madame Web og det stjernebesatte cast (Dakota Johnson, Sydney Sweeney Tahar Rahim, Mike Epps m.fl), har "Madame Web" beklageligvis viklet sig ind i kritik, flankeret af bekymringer der opstod før dens udgivelse, på grund af det tætte dato-sammenfald mellem filmens anmelderembargo og filmens biografpremiere. En sådan strategi signalerer ofte en mangel på tillid fra studierne, idet de frygter, at negative anmeldelser kan afskrække publikum. Den strategi, der kan sammenlignes med den brugt for DCEU's "Aquaman and the Lost Kingdom," virker til at have varslet en skuffende modtagelse for "Madame Web"

Kritisk set har filmen ikke klaret sig godt. På Metacritic har "Madame Web" fået sig en "generelt ufordelagtig" metascore på 29, baseret på 24 kritikeranmeldelser, med en opdeling der afslører 58% negative og kun 8% positive anmeldelser. Den negative feedback fremhæver filmen som et "roderi" og "fuldstændigt glemsom," og kritiserer kraftigt dens mangel på konkret menneskelighed på trods af et lovende cast. 

IGN har beskrevet filmen som "et spild af talent og bare dårlig," og understreger den generelle skuffelse over filmens udnyttelse af sit cast og potentiale. The Guardian tildeler kun én stjerne til filmen og kalder den et "sammenfiltret rod," og ustiller stor utilfredshed med filmens struktur og udførelse.

Den eneste danske anmeldelse kommer fra Kulturbunkeren som giver filmen en mere moderat vurdering på 3 ud af 6 stjerner, men beskriver stadig "Madame Web" som "En superheltefilm, der skammer sig over at være det." 

Konsensus læner sig kraftigt mod skuffelse, og det virker til at filmen allerede nu ses lidt som et mislykket eksperiment og en "udvidet prolog til en kommende film," snarere end en fuldt realiseret film??.

"Madame Web" svinger derfor ind i en dårlig position, med Sonys fremtidige live-action Spider-Verse-projekter i udsigten. Fans har haft store forhåbninger til "Madame Web", som tilføjelse til et Spider-Man-nært univers, især med kun "Deadpool 3" planlagt som MCU's eneste biografudgivelse i 2024

Hvis Madame Web omtalen er tonegivende for endnu uudgivede anmeldelser, tager den prisen for den dårligste Marvel-baserede biograffilm nogensinde, delt med Fantastic Four (2015) og Ghost Rider 2, skarpt forfulgt af Elektra og Morbius. 

Madame Web er biografaktuel i danske biografer, fra 14. februar 2024.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce