Connery

Anmeldelse: The Woman King

Viola Davis sparker røv i historisk action-drama.

5 ud af 6 stjerner
The Woman King - Trailer

War-kanda forever!

Der hersker tumult i det vest afrikanske kongerige Dahomey, hvor den unge kong Ghezo (John Boyega) sidder på tronen. Nabostammen Oyo’erne, der ledes af den tyranniske Oba Ade (Jimmy Odukoya) har nemlig kidnappet nogle kvinder fra Dahomey med hensigt på at sælge dem som slaver. Heldigvis har kong Ghezo en hær af kvindelige krigere kaldet Agojie, ledet af den frygtløse Nanisca (Viola Davis), til at beskytte sit kongerige og befrie kvinderne.

ANNONCE
SF Studios - Anmeldelse: The Woman King SF Studios

‘Rebel rebel. You’ve torn your dress’

Den kun 19-årige Nawi (Thuso Mbedu) er en rebelsk ung kvinde, der nægter at blive gift væk i et arrangeret ægteskab til en ældre og voldelig mand. Derfor flygter hun fra en tilværelse uden fremtid og søger desperat ly bag Dahomeys høje mure, hvor kun kvinder må komme ind. Nawi ønsker at blive en del af Agojie krigerne, men Nanisca tvivler på at den spinkle pige har, hvad der skal til.

ANNONCE
SF Studios - Anmeldelse: The Woman King SF Studios

Two Women

The Woman King er løst baseret på virkelige hændelser. Længe før Gaddafi kom med sin hær af kvindelige lejesoldater, var der Dahomey-amazonerne, et militært regiment fra Benin og Sydvest Nigeria, der bestod af kvinder. Dem har manuskriptforfatterne Dana Stevens og Maria Bello ladet sig inspirere af til at fortælle en gribende historie om to kvinder, der hver især kæmper for identitet, overlevelse og fortidens dæmoner.

ANNONCE
SF Studios - Anmeldelse: The Woman King SF Studios

Naaaaaants ingonyaaaaama bagithi baba

The Woman King kunne sagtens have endt i et feministisk budskab om, at mænd er onde og fremtiden er kvindelig, men det synes jeg faktisk ikke den gør. Filmen fokuserer i stedet på det anspændte forhold mellem kongerigerne og slavehandlerne og lader historien om de stærke kvinder være drivkraften bag en meget mere intim fortælling.

ANNONCE
SF Studios - Anmeldelse: The Woman King SF Studios

Wick-ed Woman Warrior

Det er der kommet en enormt stærkt og medrivende drama ud af. Viola Davis har for længst bevist at hun er en gudsbenådet skuespiller, men i rollen som krigeren Nanisca beviser hun, at hun også er en bad-ass action stjerner, der kan give selv John Wick nærkamp til stregen. Den forholdsvis ukendte Thuso Mbedu brænder ligeledes igennem på lærredet med sin charme og sin sårbarhed, men også hun viser sig at være en habil action-heltinde.

ANNONCE
SF Studios - Anmeldelse: The Woman King SF Studios

Oscar buzz

The Woman King er en af årets bedste film og den er nærmest selvskrevet til en Oscar-nominering for Viola Davis og mon ikke også der falder en nominering af til Thuso Mbedu? Hvis du skal have dit action-behov dækket, så går mine varmeste anbefalinger til The Woman King og de kvindelige Agojie krigere.

ANNONCE
Drengerøvsfaktor og teknisk info:

Drengerøvsfaktor: 70 %

Teknisk information:

Original titel: The Woman King

Land: USA, 2022

Instruktør: Gina Prince-Bythewood

Cast: Viola Davis, Thuso Mbedu, Lashana Lynch, Jordan Bolger, Sheila Atim, John Boyega, Jimmy Odukoya

Genre: Action/Drama/Historisk

Billedformat: 2.39:1

Lyd: Dolby Digital/IMAX 6-Track/Dolby Atmos

Spilletid: 135 min

Dansk bio premiere: 24. november 2022

Distributør: SF Studios

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce