Connery

Anmeldelse: The Tomorrow War

Run-of-the-mill tidsrejse-alien-sci-fi-film beriges af Chris Pratt, så den akkurat hæver sig over 'alt-for-dyr B-film'-lejet

3 ud af 6 stjerner

Akkurat som et lidt hurtigt sammenkastet fast food måltid, er The Tomorrow War glemt kort tid efter man har set den, måske bortset fra en enkelt bøvs godt 30 minutter siden. 

Det betyder ikke, at man ikke er underholdt mens det står på, og det er præcis sådan The Tomorrow War er. 

En middelmådig actionfilm, der trækker på alt hvad man forestiller sig kan være populært for nutidige Chris Pratt-fans: Er du til Avengers og Guardians of the Galaxy? Vi har aliens og tidsrejser.
Er du til Jurassic Park? Vores Aliens er nogle seriøse bæster!
Er du til The Office? Well, Chris Pratt er lidt af en fortabt eksistens, der i de indledende faser, ser ud til ikke at komme så langt rundt i livet, på en ukomisk komisk måde. Okay, en lidt søgt forbindelse. Se ikke The Tomorrow War, hvis det er 'The Office'-Pratt du forventer!

Og det er måske humlen i det hele - for uden en kæmpestjerne som Chris Pratt til at trække læsset og seer-interessen, ville streamingfilmen The Tomorrow War med lidt held liste sig ind som en velproduceret B-film på Amazons streamingtjeneste Prime Video. Men vi har Chris Pratt, og det betyder hård cirkulation i streamerens anbefalinger. Og jeg kan ikke engang være sur på det...

ANNONCE
The Tomorrow War - Trailer

Verden er ved at gå under - igen

I The Tomorrow War 2021 møder vi først Chris Pratt i rollen som Dan Forester, en mand der lider af total modløshed. Efter at have brugt sine tidlige voksenår som udsendt soldat, har han umådeligt svært ved at finde et job, og kan ikke forlenes med, at han føler at være skabt til noget større, men er tvunget til at sidde på sofaen, som et dårligt eksempel for sin unge datter. 
Heldigvis er der fodbold i fjerneren, noget som også amerikanerne følger med i, i dette univers - en VM-finale der sendes direkte, har selvfølgelig mange seere verden over. At det er en finale hvor Brasilien og Skotland begge har kæmpet sig til en plads, sætter ligesom tonen for, hvor realistisk en film vi går ind til.

Måske den perfekte anledning, hvis man var fra fremtiden, og havde en besked som så mange som muligt mennesker skulle have øjne på?

ANNONCE
Strahowski. Yvonne: Romeo Command, bad-ass forsker, bad-ass soldat, i fremtiden må man tage flere ting på skuldrene, især når aliens har ædt sig igennem 99% af menneskeheden - Foto: Prime Video - Anmeldelse: The Tomorrow War Strahowski. Yvonne: Romeo Command, bad-ass forsker, bad-ass soldat, i fremtiden må man tage flere ting på skuldrene, især når aliens har ædt sig igennem 99% af menneskeheden - Foto: Prime Video

Godt og vel 30 år fra vores tidsregning, invaderes jorden af aliens, som kaldes White Spikes. Det er brutale væsener, der ikke ser ud til at være drevet af andet end en umættelig trang til at æde alt liv på jorden, hvilket er et problem - for de er også ekstrem hårdføre. 

Menneskeheden er trængt op i en hjørne, men i en snæver vending, med kun få hundrede tusinde mennesker tilbage på jorden, lykkes det at skabe en teknologi, der tillader tidsrejser - men det er kun med nød og næppe, og begrænset til at kunne rejse tilbage i tiden - og ikke for langt, rejser fremtidsmenneskene 30 år tilbage for at rekruttere deres forældre og bedsteforældre, for i en eller anden omfang at kunne håbe og slå de brutale aliens, ved at guilt-trippe forfædre til at kæmpe for deres børns fremtid. Og så er vi tilbage ved fodboldkampen i fjerneren. Kampen hijackes af fremtidsmenneskene, som udsender deres nødråb. Pludselig kan verden samles om en fælles fremtidig fjende. 

ANNONCE
Chris Pratt føler sig hjemme i fremtiden - Foto: Prime Video - Anmeldelse: The Tomorrow War Chris Pratt føler sig hjemme i fremtiden - Foto: Prime Video

Fremtidsmenneskene kommer med et problem til nutiden: The Tomorrow War... En søgt præmis, der går lige ind hos Dan Forester (Chris Pratt), der føler han træder vande i sit lærerjob (som blev ledigt efter de første rekrutter blev sendt til fremtiden), og desuden har både en kone og datter at kæmpe for. 

Så Dan Forester sendes til fremtiden, og kastes ud i en nærmest konstant actionsekvens, ansporet af Yvonne Strahowski som spiller en kvinde der går under 'Romeo Command': bad-ass forsker/soldat (i fremtiden har man flere kasketter på),  der bringer ham face to face med de vilde Whitespikes, i et utal af forskellige konstellationer. 

ANNONCE
J.K. 'beefcake' Simmons: Simmons har af årsage smækket træningsregimet helt i vejret, for at spille far til Chris Pratt - eller måske netop derfor. - Anmeldelse: The Tomorrow War J.K. 'beefcake' Simmons: Simmons har af årsage smækket træningsregimet helt i vejret, for at spille far til Chris Pratt - eller måske netop derfor.

The Tomorrow War er et sammenkogt produkt af alt det, som man forestiller sig i en film der ville hitte hos actionfans i 2021, og det betyder at vi får den ene trope efter den anden - i en film der til tider tager sig selv lidt for højtideligt. Men troperne og forudsigeligheden opvejes af især Chris Pratts skuespil, som yderligere beriges af en mega ripped J.K. Simmons med fuldskæg, der har rollen som Dan Foresters fremmedgjorte militær-far. Desuden er selve creaturedesignet af filmens aliens helt i vinkel - og actionsekvenserne underholdende. 

Resultatet er en cookie-cutter-action-sci-fi, der på alle måder passer til en streaming-premiere, med et let løft af Chris Pratt, der kan trække på sine blockbuster-erfaring og trækker en middelmådig popcorn-film op på et: "Jamen okay, så lad os da se den!"

ANNONCE
The Tomorrow War

Instruktør: Chris McKay
Cast: Chris Pratt, Yvonne Strahovski, J.K. Simmons, m.fl.
Udgivelse: 2. juli 2021
Længde: 140 minutter
Udgiver: Prime Video - direkte til streaming

Del

Seneste nyt

Annonce