Connery

Anmeldelse: The Invitation

Gotisk gys til kvinder og kvindelige sjæle.

4 ud af 6 stjerner
The Invitation - Trailer

All About Evie

Den unge, kvinde Evelyn "Evie" Jackson (Nathalie Emmanuel) bor i New York og drømmer om at blive keramikkunstner. Drømmene er imidlertid sat på hold, da hendes mor fornyeligt er død og Evie arbejder derfor nu som servitrice for et cateringfirma ved upscale events, for at tjene til dagen og vejen.

ANNONCE
Sony Pictures - Anmeldelse: The Invitation Sony Pictures

Bloodline

En aften, efter en vagt, giver hendes veninde og kollega Grace (Courtney Taylor) hende en af eventets goodiebags. I posen er der blandt andet en DNA-test, der afslører at Evie har en hidtil ukendt familie i England; Alexander-slægten, en velhavende og meget hvid britisk adelig familie.

ANNONCE
Sony Pictures - Anmeldelse: The Invitation Sony Pictures

The Devill Wears Prada

Da Evie bliver kontaktet af sin nye, engelske fætter Oliver Alexander (Hugh Skinner) og han tilbyder hende at møde resten af familien ved et overdådigt bryllup i England, er fristelsen for stor for Evie og hun takker ja. I England bliver hun indlogeret på et kæmpemæssigt slot, hvor hun endda har sine egne tjenestefolk. Her møder ejeren af slottet, den charmerende Walter Devill (Thomas Doherty), arving til en gammel velhaverslægt og vært ved brylluppet.

ANNONCE
Sony Pictures - Anmeldelse: The Invitation Sony Pictures

Single and ready to mingle

Evie er single og der går da heller ikke lang tid førend hun og Walt falder for hinanden og lader lysterne tage styringen. Det virker som en prinsessedrøm, der er gået i opfyldelse for den fattige, sorte kvinde. Pludseligt har hun alt hvad hun kunne ønske sig; en familie et slot og en lækker rig, kæreste, men når noget er for godt til at være sandt, så er det det som regel også, hvilket Evie snart vil komme til at sande.

ANNONCE
Sony Pictures - Anmeldelse: The Invitation Sony Pictures

Queen of the Damned

The Invitation er en gotisk gyser med et moderne twist. Manuskriptet er skrevet af komikeren Blair Butler, der har valgt at sætte fokus på blandt andet race -og klasseforskel. Sjovt nok kunne jeg ikke lade være med at tænke på Megan Markel og prins Harry. Nathalie Emmanuel ligner nemlig Megan til forveksling og hele deres historie, kunne sagtens twistet til en gyserhistorie om den fattige, afroamerikanske kvindes kamp mod den onde, hvide, adelige familie.

ANNONCE
Sony Pictures - Anmeldelse: The Invitation Sony Pictures

Girl power

Til at starte med havde jeg mine bange anelser om filmen, men som historien skred frem og plottet stod klart, var jeg faktisk ganske fint underholdt. The Invitation virker som en gyser, designet til kvinder. Der er nemlig rigeligt med romantik, ”gyset” er tilpas mildt og det feministiske islæt vil sikkert empower mange unge kvinder. Så tag din veninde, din søster eller din mor under armen og lad The Invitation synke sine forførende tænder i dig.

ANNONCE
Drengerøvsfaktor og teknisk info:

Drengerøvsfaktor: 20 %

Teknisk information:

Original titel: The Invitation

Land: USA/Ungarn, 2022

Instruktør: Jessica M. Thompson

Cast: Nathalie Emmanuel, Thomas Doherty, Stephanie Corneliussen, Alana Boden, Courtney Taylor, Carol Ann Crawford

Genre: Horror/Thriller

Billedformat: 1.85:1

Lyd mix: Dolby Digital

Spilletid: 104 min

Dansk bio premiere: 1. september 2022

Distributør: Sony Pictures

ANNONCE
Del

Seneste nyt