Connery

Anmeldelse: Tenet

Tenet er James Bond for Generation Z.

3 ud af 6 stjerner
Tenet - Trailer
Warner Bros. - Anmeldelse: Tenet Warner Bros.

Bakke Snagvendt

Forestil dig at dit fremtidige jeg kunne sende beskeder til dit nutidige jeg og f.eks. forhindre dig i at sige eller gøre noget dumt. En slags basal tidsrejse.

I Christopher Nolans seneste film Tenet er denne teknologi opfundet, men i stedet for at bruge den til noget positivt, har den magtliderlige, russiske våbenhandler med et gudekompleks, Andrei Sator (Kenneth Branagh), der er i besiddelse af denne teknologi - kaldet en algoritme - valgt at kombinere den med en bunke plutonium. Han vil lave en atombombe og dermed gøre en ende på verden, som vi kender den.

ANNONCE
Warner Bros. - Anmeldelse: Tenet Warner Bros.

Cause and Effect

Derfor bliver agenterne The Protagonist (John David Washington) og Neil (Robert Pattinson) rekrutteret til at forhindre Sator i at anskaffe sig den nødvendige mængde plutonium. En dødsensfarlig mission, der vil vende op og ned på deres opfattelse af tid, for hvis fremtiden dikterer nutiden, har fortiden så overhovedet fundet sted endnu?

ANNONCE
Warner Bros. - Anmeldelse: Tenet Warner Bros.

For meget af det gode

Personligt kunne jeg f.eks. godt ønske mig, at Nolan gik kraftigt ned i budget og lavede en film der minder mere om Memento eller Insomnia i produktionsskala.

Hans trang til at overgå sig selv i format, film efter film, har overtaget produktionerne og gjort, at hans seneste film ganske vidst har en høj produktionsværdi, men føles lidt som en stor, hul tromme, der larmer meget, men intet dybere har at byde på. Man kan kun håbe at fremtidens Nolan har lært noget af dette og gjort nutidens Nolan opmærksom på, at det ville klæde ham at skalere lidt ned fremover.

ANNONCE
Warner Bros. - Anmeldelse: Tenet Warner Bros.

Alt er relativt… forvirrende?

Hvis Inception var Nolans svar på Mission: Impossible, så er Tenet helt klart hans Bond film. Den er lidt af et mind fuck og selv efter to pressevisninger, er jeg stadig ikke helt sikker på, at jeg har forstået alle detaljerne i plottet. Man skal virkelig holde tungen lige i munden for ikke at tabe overblikket, for det går stærkt - til trods for at filmen varer 150 minutter.

ANNONCE
Warner Bros. - Anmeldelse: Tenet Warner Bros.

LOUD NOISES!!!

Meget mere kan jeg ikke fortælle om plottet og heri ligger også problemet med filmen, for plottet er næsten fornærmende simpelt, men udførelsen er unødvendigt kompliceret. Der er alt for meget larm og støj i form af forcerede melodramatiske scener og fokus på distraherende, ligegyldige detaljer. Det største problem er dog Ludwig Göranssons insisterende, Hans Zimmer-inspirerede soundtrack, der er mixet så højt, at man ofte ikke kan høre, hvad der bliver sagt og man dermed risikerer at miste vigtig information.

ANNONCE
Warner Bros. - Anmeldelse: Tenet Warner Bros.

One-Trick-Pony

Nolans fascination af ”tid” er ikke til at tage fejl af. Næsten samtlige af hans film omhandler konceptet om tid i en eller anden form. Derfor virker det en smule som gammel juice på ny flaske, når Tenet også har tid som en vigtig del af plottet. Lidt fornyelse ville ikke skade, Hr. Nolan.

ANNONCE
Drengerøvsfaktor og teknisk info:

Drengerøvsfaktor: 70%

Teknisk information:

Original titel: Tenet

Land: UK/USA, 2020

Instruktør: Christopher Nolan

Medv.: John David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Aaron Taylor-Johnson, Kenneth Branagh og Sir. Michael Caine

Genre: Action/Sci-Fi/Thriller

Billedformat: 2.20:1

Lyd: IMAX 6-Track | Dolby Digital | Sonics-DDP | DTS (DTS: X) | Dolby Atmos

Spilletid: 150 min

Dansk bio premiere: 25. august 2020

Distributør: Warner Bros. Pictures

ANNONCE
Del

Seneste nyt