Connery

Anmeldelse: Prey for the Devil

Hvornår har du sidst fået en eksorcisme?

4 ud af 6 stjerner
Prey for the Devil - Trailer

Motherless Child

Efter en traumatisk barndom, hvor Ann’s (Debora Zhecheva) depressive mor (Koina Ruseva) terroriserede datteren fordi moderen muligvis var besat af en dæmon, har den nu voksne søster Ann (Jacqueline Byers) valgt at vie sit liv til den katolske kirke. Hun er blevet nonne og arbejder på et hospital i Boston, hvor hun passer på psykisk syge, der måske er besatte af dæmoner.

ANNONCE
SF Studios - Anmeldelse: Prey for the Devil SF Studios

Master of Nun

I den katolske kirke er det forbudt for kvinder at fortage eksorcismer, men Ann får alligevel lov til at deltage i lektionerne, mod de øvrige præsters vilje, fordi fader Quinn (Colin Salmon) anerkender hendes empatiske evner og naturlige talent. Ann er en flittig studine og ivrig efter at afprøve teorierne i praksis.

ANNONCE
SF Studios - Anmeldelse: Prey for the Devil SF Studios

Dante’s Inferno

En af patienterne som Ann tager sig af, er den unge pige Natalie (Posy Taylor). De to har knyttet et særligt bånd og Ann vil forsøge at hjælpe Natalie, ved at udføre en eksorcisme på hende. Til det farefulde og forbudte ritual får Ann hjælp af den medstuderende fader Dante (Christian Navarro), som skal assistere hende. Eksorcisme er dog sværere end man skulle tro og de to unge finder hurtigt ud af at dæmoner ikke lige er sådan at få bugt med.

ANNONCE
SF Studios - Anmeldelse: Prey for the Devil SF Studios

The Thrill of It All

Prey for the Devil er en simpel, men effektiv lille gyser. Den har ikke de store armbevægelser i form af effekter og plottet er da også, om ikke klichéfyldt, så velkendt. Man skal derfor ikke forvente noget nyt eller skælsættende, men det der gør filmen seværdig for mig, er især Debora Zhechevas jordnære præstation. Hun er det emotionelle anker, der giver historien en tyngde som mange andre film om eksorcisme mangler, efter min mening.

ANNONCE
SF Studios - Anmeldelse: Prey for the Devil SF Studios

You get an exorcism and you get an exorcism and you get an exorcism!

Instruktøren Daniel Stamm, der tidligere har stået bag den vellykkede found footage gyser The Last Exorcism (2010), har med Prey for the Devil skabt endnu en stemningsfyldt og intim gyser (ja, gysere skal være intime), som jeg fandt overraskende underholdende og jeg nød filmen langt mere end de overhypede gysere Smile og Barbarian, som alle taler om for tiden.

ANNONCE
Drengerøvsfaktor og teknisk info:

Drengerøvsfaktor: 66,6 %

Teknisk information:

Original titel: Prey for the Devil

Land: USA, 2022

Instruktør: Daniel Stamm

Cast: Jacqueline Byers, Virginia Madsen, Posy Taylor, Christian Navarro, Yana Marinova, Debora Zhecheva, Koina Ruseva, Colin Salmon

Genre: Gyser/Thriller

Billedformat: 2.39:1

Lyd: Dolby Digital

Spilletid: 93 min

Dansk bio premiere: 17. november 2022

Distributør: SF Studios

ANNONCE
Del

Seneste nyt