Connery

Anmeldelse: Planet Terror

Planet Terror er en del af Tarantino og Rodriguez' hyldest til 70'er B-film genren, som kaldes Grindhouse.

2 ud af 6 stjerner
Miramax - Anmeldelse: Planet Terror Miramax

Planet Terror er instrueret af manden bag film som Sin City og Desperado; Robert Rodriguez. Det er den anden film i Grindhouse serien. Den første var Quentin Tarantinos Death Proof, men hvor Tarantinos film holdte sig til et realistisk plot, har Rodriguez valgt at lave den mest langt ud zombiefilm, han overhovedet har kunne forestille sig.

Manuskriptet til Planet Terror begyndte Rodriguez allerede at skrive på tilbage i 1998, hvor han skrev de første 30 sider af manuskriptet, men det var ikke før, at han fortalte sin gode ven Quentin Tarantino om sin idé om at lave en double-feature film (altså to film der 'hænger sammen'), at projektet rigtigt begyndte at tage form.

Planet Terror handler om læge-ægteparret William og Dakota Block, der arbejder på samme hospital. De får deres livs chok på en nattevagt. Pludselig bliver skadestuen overrendt af en større gruppe af byens borgere, der alle har store, væskende sår på kroppen og et underligt fjernt blik i øjenene.

ANNONCE
Miramax - Anmeldelse: Planet Terror Miramax

Blandt de sårede er også pigen Cherry (Rose McGowan, som også var med i Death Proof). En go-go danser der på bestialsk vis har fået revet sit ben af under et overfald.

Cherrys ven, Wray, er taget med Cherry på hospitalet for at beskytte hende - for selvom Cherry er midlertidigt til tælling, har hun ikke danset sin sidste dans. Cherry får nemlig, som plakaten og traileren også afslører, et maskingeværs ben, hvilket både er det mest overdrevet, men også mest originale ved denne film.

Patienterne bliver i løbet af natten mere og mere aggressive og angrebslystne og kaster sig frådende over alle på deres vej og hinanden.

Panikken breder sig, men det lykkes Cherry og Wray at samle en lille gruppe mennesker, der ligesom de ikke er ramt af den mystiske sygdom. Sammen tager de kampen op mod de blodtørstige bæster, der trækker et spor af død og lemlæstelse efter sig. Men kampen synes håbløs, da den mystiske sygdom breder sig med lynets hast...

ANNONCE
Miramax - Anmeldelse: Planet Terror Miramax

Planet Terror er langt fra lige så tilgængelig som Death Proof. Filmen virker rodet, og man fatter aldrig rigtig sympati for karakterene. Filmen virker mest af alt som Robert Rodriguezs våde drengedrøm om at lave en zombiefilm. Problemet er bare, at han ikke har kunne 'kill his darlings', og derfor er filmen alt for overdrevet og ujævn.

Humoren er plat, og effekterne vildt overdrevene. Hvis du kan lide film som Braindead og The Evil Dead, vil Planet Terror nok være noget for dig. 

Der er ingen tvivl om, at Rodriguez er en meget talentfuld mand. Han har selv skrevet manuskriptet, komponeret musikken, lavet lyden, været visuel effekt konsulent, klippet, fotograferet, produceret og instrueret filmen (hvilket han faktisk har gjort på stort set alle sine film siden Spy Kids fra 2001). Men netop dette gør, at han måske har svært ved at vælge fra og tit gaber over for meget i sine film.

ANNONCE
Miramax - Anmeldelse: Planet Terror Miramax

Jeg siger ikke, at Planet Terror er nogen dårlig film, men man havde nok forventet en bedre film efter at have set Tarantinos overlegne Death Proof, og var det ikke for 'Grindhouse' idéen, ville disse to film ikke have noget til fælles.
 
 
Teknisk information:
Engelske titel: Planet Terror
Land: USA, 2007
Instruktør: Robert Rodriguez
Cast: Rose McGowan, Freddy Rodriguez, Josh Brolin, Bruce Willis
Genre: Gyser/Drama/Science Fiction/Action
Billedformat: 2.35:1
Lyd mix: DTS
Spilletid: 105 min.
Premiere dato: 20. Juli 2007
Biodistributør: SF Studios

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce