Connery

Anmeldelse: No Time to Die

Garanteret spoilerfri anmeldelse

6 ud af 6 stjerner
No Time to Die - Trailer

Nobody Does it Better

Filmen har været længe, længe og en gang til længe undervejs. No Time to Die skulle oprindeligt have haft premiere i april sidste år, men Corona-virussen satte en brat stopper for udgivelsen og trods en (efter sigende) heftig bydekrig fra streamingtjenester såsom Apple TV+ og Netflix, holdt producerne på, at filmen skulle have en biografpremiere. Men nu er den her endelig og tro mig, den har været hele ventetiden værd!

ANNONCE
SF Studios - Anmeldelse: No Time to Die SF Studios

Quantum of Solace

Bond (Daniel Craig) har forladt hendes majestæts hemmelige tjeneste (det gjorde han i slutningen af Spectre) for at kunne tilbringe alt sin tid sammen med hans livs kærlighed, Madeleine Swann (Léa Seydoux). Men lykken bliver kort for turtelduerne, for SPECTRE’s organisationen, ledet at Ernst Stavro Blofeld (Christoph Waltz), finder hurtigt frem til Bonds gemmested, Sassi di Matera, i Italien og snart må han atter kæmpe for sin overlevelse. Da spørgsmålet om, hvordan SPECTRE kendte til Bonds gemmested, senere kommer op mellem James og Madeleine, skaber det mistro imellem de to nyforelskede og Bond vælger at afslutte forholdet øjeblikkeligt.

ANNONCE
SF Studios - Anmeldelse: No Time to Die SF Studios

Live and Let Die

Fem år senere finder vi Bond i sit andet hjem på Jamaica, hvor hans gamle CIA-ven Felix Leiter (Jeffery Wright) pludseligt dukker op og tilbyder ham et job. Det viser sig nemlig at videnskabsmanden Valdo Obruchev (David Dencik) er blevet kidnappet fra et top hemmeligt laboratorium, hvor han forskede i en ny type kemisk våben kaldet ”Heracles”, der er DNA bestemt. Valdo kan med andre ord skræddersy en virus, via nanobot teknologi, til at dræbe lige præcis den eller de individer han ønsker. Desværre arbejder Valdo for en terrorist ved navn Lyutsifer Safin (Rami Malek), vis skumle plan er at udslette millioner af mennesker, verden over. Der er selvfølgelig kun én mand, der kan redde verden og hans navn er Bond, James Bond.

Mere hverken kan eller vil jeg afsløre af plottet til No Time to Die, for det er en film der skal opleves først og fremmest. Alene Linus Sandgrens mesterlige fotografering er biografbilletten værd.

ANNONCE
SF Studios - Anmeldelse: No Time to Die SF Studios

No Good About Goodbye

Det har længe været allemandsviden, at denne film ville blive Daniel Craigs sidste i rollen som Bond og det er med vemod, at vi siger farvel til ham, for han har aldrig været bedre end han er i No Time to Die. Han er sjov, afslappet, men også knivskarp og dødelig og nyder tydeligvis at medvirke her i sin svanesang. Det var bestemt ikke kritik der manglede da Craig tilbage i 2005 blev annonceret som den nye Bond. Hadesider så som www.danielcraigisnotbond.com og andre ondsindede bemærkning fra medierne skød op som paddehatte, men Daniel viste sig at være det perfekte valg til rollen. Det har været en over 15 år lang rejse, den længste for nogen skuespiller i franchisens historie, og Craig er nu godt oppe i 50’erne. Ifølge ham selv, kan hans krop ikke længere følge med i de fysiske krav, som rollen kræver og det er derfor på tide at sige farvel til Daniel Craig som Bond.

ANNONCE
SF Studios - Anmeldelse: No Time to Die SF Studios

We Have all the Time in the World

Heldigvis sender No Time to Die ham afsted på bedst tænkelige vis. Filmen er (i skrivende stund) min nye yndlings Bond film. Den har alt det en god Bond film skal indeholde og instruktøren Cary Joji Fukunaga har formået at finde det rette tempo, så den næste 3 timer lange (endnu en rekord for Bond franchisen) film aldrig bliver kedelig eller føles forjaget. En bedrift som ikke engang stjerneinstruktøren Sam Mendes helt formåede at opnå med sine to forgående Bond film. Samtidigt har No Time to Die en emotionel kerne plantet solidt i historiens DNA og dette løfter dramaet til tidligere usete højder.

ANNONCE
SF Studios - Anmeldelse: No Time to Die SF Studios

Tomorrow Never Dies

Og hvad er der så i vente for James Bond ude i fremtiden? Hvem ved… En ting er i hvert fald sikkert, det bliver svært at udfylde Daniel Craigs sko. Producenterne Barbara Broccoli og Michael G. Wilson står overfor en kæmpe udfordring. Et eller andet sted er de nødt til fuldkommen at nytænke franchisen. Om det bliver en kvinde eller en sort, en transkønnet eller en bulldog der overtager rollen, må tiden vise. Èt ønskescenarie kunne være en Christopher Nolan film med Robert Pattinson som James Bond, men lad os snakkes ved om et par år. Indtil da vil jeg blot nyde at gense No Time to Die i biografen og på tv’et. Det er en berusende film, som en vodka Martini, shaken, not stirred, og jeg slet ikke klar til at blive ædru endnu. Filmen får (00)7 stjerner!

Læs også: Navnet er Craig... Daniel Graig

ANNONCE
Drengerøvsfaktor og teknisk info:

Drengerøvsfaktor: 100 %

Teknisk information:

Original titel: No Time to Die

Land: UK/USA, 2021

Instruktør: Cary Joji Fukunaga

Cast: Daniel Craig, Léa Seydoux, Rami Malek, Lashana Lynch, Ralph Fiennes, Ana de Armas, Ben Whishaw, Naomie Harris, Jeffery Wright, Christoph Waltz, David Dencik

Genre: Action/Adventure/Thriller

Billedformat: 2.39:1

Lyd: Dolby Digital - Dolby Surround 7.1 - 12-Track Digital Sound - Auro 11.1 - Dolby Atmos - IMAX 6-Track

Spilletid: 163 min

Dansk bio premiere: 30. september 2021

Distributør: SF Studios

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce