Connery

Anmeldelse: No Hard Feelings

Jennifer Lawrence er stangliderlig i ny sexkomedie

2 ud af 6 stjerner
No Hard Feelings - Trailer

Cumin’-of-age

Aqua sang engang: “Roses are red and violets are blue, honey is sweet, but not as sweet as you”. De sang også “I’m a blonde bimbo girl in a fantasy world”, men mere om det, om et par uger… Jennifer Lawrence er tilbage på det store lærred, som blonde bimbo i sex-kom-edien, No Hard Feelings.

ANNONCE
SF Studios - Anmeldelse: No Hard Feelings SF Studios

Lawrence of Attraction

Den 32-årige singlekvinde Maddie Barker (Jennifer Lawrence) kæmper med at betale sine regninger til tiden. Velhavende tilflyttere i kvarteret har gjort at ejendomsskatten er steget, så Maddie er i farer for at miste sit hus, som hun har arvet af sin afdøde mor. Da hendes bil tilmed bliver beslaglagt, mister hun samtidigt sin indtægtskilde som Uber chauffør. Alt dette efterlader mildt sagt Maddie i en desperat situation.

ANNONCE
SF Studios - Anmeldelse: No Hard Feelings SF Studios

Ferris Bueller’s Waaaay Off

En dag ser hun en annonce på Craigslist, hvori det velhavende helikopter-forældrepar, Sara (Laura Benanti) og Laird (Matthew Broderick) tilbyder en bil til en ung kvinde, hvis hun til gengæld kan få deres 19-årige, introverte teenagesøn, Percy (Andrew Barth Feldman) ud af sin skal og gjort ham godt og grundigt ”klar” til universitetet. Et velmenende, men samtidigt også fuldstændigt forskruet tilbud, som Maddie, under omstændighederne, er nødsaget til at takke ja til.

ANNONCE
SF Studios - Anmeldelse: No Hard Feelings SF Studios

Sexed Up

Derpå går den 13 år ældre kvinde i gang med at forføre den uerfarende teenager, på den mest vampede, pornoagtige måde. Hun finder dog hurtigt ud af at opgaven på papiret lyder lettere end den er i virkeligheden, for Percy er ikke modtagelig overfor hendes tilnærmelser. Han mener nemlig, at man ikke kan have sex, uden at der er følelser involveret.

ANNONCE
SF Studios - Anmeldelse: No Hard Feelings SF Studios

For Love or Money

Dermed bevæger Maddie sig ud i en moralsk gråzone. Skal hun lege med Percys følelser, med risiko for at såre den følsomme teenager eller skal hun helt droppe aftalen med forældrene og dermed risikerer at miste sit barndomshjem, der betyder alt for hende?

ANNONCE
SF Studios - Anmeldelse: No Hard Feelings SF Studios

Bad Romance

No Hard Feelings har et stort problem; Den er dårligt skrevet. Manuskriptforfatterne har nemlig lagt sympatien hos den forkerte person. For at filmen skal fungere, er vi nødt til at holde af og med Maddie, så vi bakker op om hendes mission, men vores sympati falder alt for hurtigt over på Percy. Det skyldes blandt andet at Maddie ikke har sine værdier i orden. Hun vælger at udnytte den stakkels teenager for at få en gratis bil og prøver på alle mulige tå krummende måde at få sex med ham. Dette kunne måske godt have fungeret, men filmskaberne tør, i disse politiske korrekte tider, ikke at fører idéen fuldt ud og gøre filmen til en gennemført sexkomedie.

ANNONCE
SF Studios - Anmeldelse: No Hard Feelings SF Studios

Maneater

Selvom Lawrence og Feldman gør hvad de kan med deres roller og de to skuespillere faktisk har en okay kemi imellem sig, er der ikke skyggen af hverken velfungerende komik eller troværdig romance at finde i filmen. Det bedste øjeblik i filmen er et, hvor Percy presses af Maddie til at spille klaver på en fin restaurant. Her fremfører Andrew Barth Feldman en følelsesladet udgave af Hall & Oates’ ”Maneater”, så der ikke er et øje tørt i restauranten eller i biograf salen. Det er desværre ikke helt nok til, at jeg kan anbefale filmen, medmindre man altså er hardcore Hall & Oates fan.

ANNONCE
Drengerøvsfaktor og teknisk info:

Drengerøvsfaktor: 25 %

Teknisk information:

Original titel: No Hard Feelings

Land: USA, 2023

Instruktør: Gene Stupnitsky

Cast: Jennifer Lawrence, Andrew Barth Feldman, Laura Benanti, Matthew Broderick, Natalie Morales, Scott MacArthur

Genre: Komedie

Billedformat: 1.85:1

Lyd: Dolby Digital

Spilletid: 103 min

Dansk bio premiere: 22. juni 2023

Distributør: SF Studios

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce