Connery

Anmeldelse: Malignant

Something wicked this way comes

2 ud af 6 stjerner
Malignant - Trailer

The Night He Came Home!

Efter et voldsomt skænderi mellem Madison Mitchell (Annabelle Wallis) og hendes mand Derek (Jake Abel), bliver han en sen nattetime, dræbt af en mystisk person i parrets dagligstue. Madison hævder at hun befandt sig i soveværelset hele natten, hvor hun sov tungt og at der ganske enkelt må være tale om en indbrudstyv. En teori politiet køber uden at stille yderligere spørgsmål.

ANNONCE
Warner Bros. - Anmeldelse: Malignant Warner Bros.

O’ Brother Were Art Thou?

Men det viser sig at Madison måske alligevel har en forbindelse med mordet, for ikke længe efter oplever hun en form for syn, hvor hun overværer endnu et mord. Denne gang ser hun morderen, en høj mandsperson med langt sort hår, som nærmest synes deform i sin kropsbygning.

ANNONCE
Warner Bros. - Anmeldelse: Malignant Warner Bros.

Just the Two of Us

Efter yderligere et mord, som Madison selv leder politiet hen til, bliver hun langt om længe fængslet, men det skal vise sig at mareridtet først lige er ved at begynde for Madison, for hendes fortid gemmer på en uhyggelig hemmelighed.

Warner Bros. - Anmeldelse: Malignant Warner Bros.

The Horror, the Horror

Malignant er eftersigende en hyldest til 80’er gysere. Desværre er det ikke nogen særlig god hyldest. En af 80’er gysernes store varemærker er nemlig humor, en ting Malignant er fuldkommen strippet for. Den tager sig selv alt for seriøst og regnestykket mellem 80’er kitsch og moderne gyser synes ikke at gå op for instruktøren James Wan, der ellers har lavet nogle gode gysere så som Saw og The Conjuring, men denne gang er det gået helt galt for ham.

ANNONCE
Warner Bros. - Anmeldelse: Malignant Warner Bros.

You’re Unbelievable, Man!

I alle gyserfilm er der i større eller mindre grad et element af ”Suspension of disbelief” altså noget som publikum må acceptere for at købe filmens præmis eller dens univers. I Malignant er dette element så latterligt, at det leder tankerne over på en dårlig sæbeopera, når det kommer til et overtænkt plotudvikling. Jeg skal ikke komme yderligere ind på, hvad dette indebærer da det vil spoile for meget, men jeg må indrømme at jeg synes det var for langt ude til min smag, i denne sammenhæng.

ANNONCE
Warner Bros. - Anmeldelse: Malignant Warner Bros.

The Toxic Avenger

Kan jeg anbefale Malignant? Nej, det kan jeg ved gud ikke. Jeg synes den er dårligt tænkt, dårligt skrevet og dårligt instrueret. Jeg er ærlig talt træt af de her slet skjulte ”agendafilm”. Bag gyset i Maglignant gemmer sig nemlig en historie om ”Toxic Masculinity” og en kvinde, der tager sit liv, sin krop og sit sind tilbage.

ANNONCE
Drengerøvsfaktor og teknisk info:

Drengerøvsfaktor: 666%

Teknisk information:

Original titel: Malignant

Land: USA/Kina/Rumænien, 2021

Instruktør: James Wan

Cast: Annabelle Wallis, Maddie Hasson, George Young, Michole Briana White

Genre: Gyser

Billedformat: 2.39:1

Lyd: Dolby Digital/IMAX 6-Track

Spilletid: 111 min

Dansk premiere: 9. september 2021

Distributør: Warner Bros. Pictures

ANNONCE
Del

Seneste nyt