Connery

Anmeldelse: Guillermo del Toro's Pinocchio

Mesterinstruktøren bringer Pinocchio til live i mageløs stop-motion film

6 ud af 6 stjerner
Guillermo del Toro's Pinocchio - Trailer

The Original Woody

Før Buzz og Woody fra Toy Story fik alle børn til at tro at deres legetøj var levende, var der Pinocchio. Den lille marionetdukke lavet af træ, der bliver vækket til live og vis næse vokser når han lyver, er en velkendt historie, der er blevet filmatiseret et utal af gange. Alene i år har vi fået to udgaver af eventyret, den ene er Guillermo del Toro's stop motion animation og den anden… Den taler vi ikke om…

Mest berømt er vel nok Walt Disneys tegnefilm fra 1940 med det ikoniske design af dukken og de iørefaldende sange, som os med barnlige sjæle stadig synger med på hver juleaften når DR viser Disneys juleshow.

ANNONCE
Netflix - Anmeldelse: Guillermo del Toro's Pinocchio Netflix

String theory

Som sagt har Guillermo del Toro (i samarbejde med Mark Gustafson) nu lavet sin egen version af det italienske eventyr, skrevet af Carlo Collodi i 1883. Han har opdateret historien til 1930’erne og sat handlingen i et politiske relief, for Pinocchios rejse foregår i skyggen af Mussolinis fascistiske styrer.

ANNONCE
Netflix - Anmeldelse: Guillermo del Toro's Pinocchio Netflix

When You Wish Upon a Star

Den gamle snedker Geppetto (David Bradley) har mistet sin søn og ønsker sig for alt i verden at han stadig var i live. Derfor bygger han en marionetdukke lavet af fyrretræ, som en fe vækker til live og så går eventyret om dukken, der blev en ægte dreng, for alvor i gang. Det hele observeres og fortælles selvfølgelig af forfatterspiren Sebastian J. Cricket/Jesper Fårekylling (Ewan McGregor) som giver fablen sit eget, skal vi sige; lommefilosofiske særpræg.

ANNONCE
Netflix - Anmeldelse: Guillermo del Toro's Pinocchio Netflix

Nothing but Trouble

Der hvor del Toro's Pinocchio adskiller sig fra de foregående fortolkninger, er at i stedet for at Pinocchio (Gregory Mann) er en god og adlydende dreng, så er han en møgunge, vis nysgerrighed og uvidenhed gang på gang bringer ham i fare. Han bliver således lokket af den griske Count Volpe (Christoph Waltz) til at være stjernen i hans omrejsende cirkus. Og bliver senere kidnappet af den ondskabsfulde Podesta (Ron Perlman) til at blive soldat i hans fascistiskes ungdomsskole.

ANNONCE
Netflix - Anmeldelse: Guillermo del Toro's Pinocchio Netflix

Stop (motion)! In the name of love

Den folkekære historie har Guillermo del Toro valgt at vækket til live via den møjsommelige og tidskrævende stop motion teknik. Denne animationsform er som skabt til historien og karakteren. Den giver filmen en organisk følelse, der på en helt åbenlys måde går fuldkommen i harmoni med Pinocchio-karakteren.

ANNONCE
Netflix - Anmeldelse: Guillermo del Toro's Pinocchio Netflix

A Classic is Born

Guillermo del Toro's Pinocchio er kortsagt en mageløs film. En ny milepæl indenfor stop motion. Filmen gav mig associationers til The Nightmare Before Christmas, der stadig er min yndlingsfilm i animationsgenren, men Guillermo del Toro's Pinocchio kommer ind på en stærk andenplads. Filmen kommer i udvalgte biografer, i en begrænset periode, før den har premiere på Netflix den 9. december. Gør dig selv den tjeneste at se dette mesterværk i biografen og få den fulde oplevelse ud af filmen.

ANNONCE
Drengerøvsfaktor og teknisk info:

Drengerøvsfaktor: ’33 %

Teknisk information:

Original titel: Guillermo del Toro's Pinocchio

Dansk titel: Pinocchio

Land: USA/Mexico/Frankrig, 2022

Instruktører: Guillermo del Toro og Mark Gustafson

Cast: Gregory Mann, Ewan McGregor, David Bradley, Christoph Waltz, Ron Perlman, Finn Wolfhard, Cate Blanchett, Tilda Swinton

Genre: Anination/Drama/Familie/Stop Motion

Billedformat: 1.85:1

Lyd mix: Dolby Digital/Dolby Atmos

Spilletid: 117 min

Dansk bio premiere: 24. november 2022

Netflix premiere: 9 december 2022

Distributør: Netflix

Streaming service: Netflix

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce