Connery

Anmeldelse: Greenland

It’s the End of the World as We Know It.

4 ud af 6 stjerner
Greenland - Trailer
SF Studios - Anmeldelse: Greenland SF Studios

Family Guy

Hvis en komet ramte jorden i morgen, hvem ville du så helst tilbringe dine sidste timer sammen med? For de flestes vedkommende vil svaret sikkert være ”min familie” og det er også, hvad bygningsingeniøren John Garrity (Gerard Butler) ønsker, da nyhederne begynder at melde om en altødelæggende komet, der med sikkerhed vil ramme jorden og dermed destruere 75% af alt liv.

ANNONCE
SF Studios - Anmeldelse: Greenland SF Studios

Airplane!

John og hans familie bliver heldigvis udvalgt til at være en del af et redningsprojekt, hvor nogle få heldige amerikanere vil blive fløjet til en hemmelig underjordisk militærbase, men da sønnen Nathan (Roger Dale Floyd) har diabetes, bliver de afvist af militæret netop som de er ved at gå ombord på militærflyet. I al kaosset og forvirringen bliver familien væk fra hinanden, så nu er gode råd dyre, for tiden er knap og kometen nærmer sig hastigt.

ANNONCE
SF Studios - Anmeldelse: Greenland SF Studios

A Simple Man

Scenariet er set mange gange før: En familie må kæmpe for overlevelse mod naturens kræfter, men Greenland er langt fra nogen overdrevet effektdreven katastrofefilm. Faktisk er den meget mere interesseret i menneskelige aspekt, især ”familien”. Gerard Butler spiller ikke nogen superhelt, der gør ting almindelige menneske aldrig ville kunne klare, men en ganske almindelig mand, der må kæmpe for overlevelse på lige fod med alle andre og det er her, at filmen vinder på point.

ANNONCE
SF Studios - Anmeldelse: Greenland SF Studios

The Big Bang Theory

Greenland formår at trække i publikums hjertetråde, helt uden at det virker forceret eller manipulerende. Alle kan vi nikke genkendende til at skulle tage afsked med en person man holder af og i disse pandemiske Covid-tider, hvor vi dagligt bliver konfronteret med vores egen og vores pårørendes dødelighed, virker filmen blot endnu stærkere og mere vedkommende og fungerer som en påmindelse om, ikke at tage livet eller jorden for givet. For man ved aldrig, hvornår det hele er slut.

ANNONCE
Drengerøvsfaktor og teknisk info:

Drengerøvsfaktor: 76°N

Teknisk information:

Original titel: Greenland

Land: UK/USA, 2020

Instruktør: Ric Roman Waugh

Medv.: Gerard Butler, Morena Baccarin, Roger Dale Floyd og Scott Glenn

Genre: Action/Thriller

Billedformat: 2.35:1

Lyd: Dolby Digital

Spilletid: 119 min

Dansk bio premiere: 13. august 2020

Distributør: SF Studios

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce