Connery

Anmeldelse: Death Proof

En sindsforvirret stuntmand forfølger to grupper unge kvinder for at slå dem ihjel.

4 ud af 6 stjerner
Miramax - Anmeldelse: Death Proof Miramax

Quentin Tarantino og Robert Rodriguez har lavet to film som de til sammen kalder for Grindhouse. I USA blev filmene udgivet som en samlet såkaldt "double billing", kun adskilt af nogle falske trailers til film, der slet ikke eksisterer i virkeligheden. Men filmene blev lidt af et flop i USA, da publikum åbenbart glemte, at de skulle se to film og derfor gik efter den første film var færdig (hvilket i USA var Robert Rodriguez' 'Planet Terror', som kommer her hjemme senere på året).

Publikum forstod simpelthen ikke Grindhouse konceptet, sikkert fordi mange af dem slet ikke var født endnu, da Grindhouse 'genren' havde sin storhedstid i USA. Derfor blev det besluttet, at filmene skulle skilles fra hinanden og vises som to individuelle film. Dette gør nok ikke så meget for 99% af publikum, og filmene er tilmed blevet forlænget til deres internationale release. Her i Danmark er Quentin Tarantinos film Death Proof den først der har premiere.

ANNONCE
Miramax - Anmeldelse: Death Proof Miramax

Grindhouse er betegnelsen for en speciel type biograf og filmgenre. Filmene var som oftest meget voldelige og indeholdte ofte nøgenhed, blod, voldtægter og andre chokerende elementer, der var med til at sælge filmene.
 
Det var uafhængige filmproducenter, der lavede filmene, og de var derfor ikke underlagt Hollywoods strenge censur. Grindhouse filmene blev populærere i 60'rene og 70'erne i USA og kæmpede side om side med Drive-in biograferne, der viste mere mainstream film.

Men i start 80'erne døde genren og biograferne ud, da hjemmevideo maskiner såsom Betamax og VHS overtog markedet.

Death Proof er en slasher-thriller og er bestemt ikke for sarte sjæle. Filmen er delt op i to handlinger. Den første (og bedste) del handler om fire kvinder, der er på vej til en af kvindernes beachhouse. Undervejs stopper de på en bar for at drikke sig fulde og ryge nogle joints.
  

ANNONCE
Miramax - Anmeldelse: Death Proof Miramax

Her møder de stuntmanden, Mike, solidt og uhyggeligt spillet af Kurt Russell, og det bliver et møde, de aldrig vil glemme. I ægte Quentin Tarantino stil spiller opbygningen af historien en stor rolle, og der bruges da også en god halv time på at lære disse kvinder at kende, inden filmen for alvor bliver uhyggelig.
 
Under hele filmen lurer en fare, og man synes utilpas som publikum, fordi man ved, der er noget grumt i vente. Anden halvdel handler ligeledes om fire kvinder. De skal se på en bil og under en prøvekørsel møder de også Stuntman Mike, der beslutter sig for at 'lege' lidt med dem.

Der er virkelig dømt frikvarter for Tarantino her. Det er tydeligt at se, at han har leget og nydt at lave denne film. Det er ikke Tarantinos bedste film, og det er han udmærket også godt klar over. Han har ikke gået efter at lave noget mesterværk her, men i stedet lavet en film af den slags, han selv elsker så højt. Quentin har aldrig lagt skjul på, at han altid har haft en forkærlighed for 70'er kult B-film, og med Death Proof har han lavet den ultimative hyldest til Grindhouse genren. Death Proof er en drengerøvsfilm i højeste gear!

ANNONCE
Miramax - Anmeldelse: Death Proof Miramax

Andre kendte Grindhouse klassikere:
 
Dawn of the Dead
Cannibal Holocaust (Måske den mest berygtede af dem alle)
I Spit On Your Grave
The Wild One

Teknisk information:
Engelske titel: Death Proof (Indgår i dobbelt featuren Grindhouse)
USA 2007
Instruktør: Quentin Tarantino
Cast: Kurt Russell, Rosario Dawson, Sidney Tamiia Poitier, Rose McGowan, Jordan Ladd, Zoe Bell
Genre: Thriller, Slasher, B-film
Billedformat: 2.35:1
Lyd mix: DTS
Spilletid: 112 min.
Premiere dato: 1. Juni 2007

ANNONCE
Del

Seneste nyt