Connery

Anmeldelse: Cocaine Bear

230 kg sort bjørn + 100 kg kokain = One hell of a trip!

4 ud af 6 stjerner
Cocaine Bear - Trailer

Georgia on My Mind

Året er 1985. En narkosmugling går helt galt, da piloten dør ved et uheld og flere 100 kilo kokain således ender på skovbunden i staten Georgia. Her finder en 230 kg tung sort bjørn uheldigvis nogle af pakkerne og lad os bare sige, at den hurtigt får smag for det hvide pulver. Faktisk vil jeg ikke afsløre meget mere af plottet, for jeg synes, at filmen skal have love at tale for sig selv. Jeg kan dog love jer, at det er et vildt sjovt og vildt blodigt!

ANNONCE
United International Pictures - Anmeldelse: Cocaine Bear United International Pictures

‘Based on a true story.’

Der står i forteksterne at Cocaine Bear er baseret på en sand historie, men det skal vist tages med et gran salt, eller i dette tilfælde, et gram coke. Filmen er nemlig cirka lige så sandfærdig som Motorsavs massakren (1974) eller Fargo (1996) er. Det er sandt at, der var en narkosmugling der gik galt og en sort bjørn tog for sig af retterne, men bjørnen døde desværre ret hurtigt af en overdosis og ingen andre end bjørnen og piloten kom heldigvis noget til.

ANNONCE
United International Pictures - Anmeldelse: Cocaine Bear United International Pictures

The Elizabethan era

Bag kameraet finder vi skuespilleren Elizabeth Banks, bl.a. kendt som Effie Trinket fra Hunger Games franchisen og som den småskøre Sal i komedieserien Modern Family. Banks har sideløbende skabt sig en karriere som instruktør og har blandet andet instrueret Pitch Perfect 2 (2015), Charlie’s Angels (2019). Med Cocaine Bear viser Banks at hun ikke blot mestre komikken, men også kan opbygge nogle nervepirrende scener, der oftest ender ud i groteske voldsorgier.

ANNONCE
United International Pictures - Anmeldelse: Cocaine Bear United International Pictures

Bears, Beets, Battlestar Galactica

Tilsyneladende har Banks trukket på alle sine skuespillervenner til castingen af Cocaine Bear, for der er et hav af velkendte ansigter med, i små og store roller. Det er lige før, at det bliver distraherende, med alle de kendisser og alle bipersonernes side historier, som filmen disker op med. Det vidst det man kalder filmisk AD-HD, eller også er det måske bare bivirkningerne af kokainen? Under alle omstændigheder så havde filmen været bedre tjent med færre karakterer, der fik mere spilletid.

ANNONCE
Google - Anmeldelse: Cocaine Bear Google

‘This is your brain on drugs.’

Cocaine Bear er en vanvittig film. Den er super underholdende og grotesk morsom med alt dens makabre vold og skæve karakterer. Det er en sand ”guilty pleasure”, som nydes bedst sammen med kammeraterne efter et par genstande (efter eget valg). Filmen er som en kokainrus, der får tiden til at flyde afsted. Heldigvis er der ingen chance for at blive afhængig. Medmindre det er en afhængighed af latter og gore, i så fald kan du kalde mig Pablo Esco-'bear'.

ANNONCE
Drengerøvsfaktor og teknisk info:

Drengerøvsfaktor: ’85 %

Teknisk information:

Original titel: Cocaine Bear

Land: USA, 2023

Instruktør: Elizabeth Banks

Cast: Alden Ehrenreich, O'Shea Jackson Jr., Aaron Holliday, Isiah Whitlock Jr., Ray Liotta, Keri Russell, Margo Martindale, Jesse Tyler Ferguson, Brooklynn Prince, Kristofer Hivju, Matthew Rhys

Genre: Thriller/Komedie

Billedformat: 2.39:1

Lyd mix: Dolby Digital

Spilletid: 95 min

Dansk bio premiere: 23. februar 2023

Distributør: United International Pictures

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce