Connery

Anmeldelse: Benal - Benjamin og Albert

Benal leverer et forbandet godt album

5 ud af 6 stjerner

Med lige dele rolig fremturen og måske ikke spot-on hiphop look (Han ligner lidt en træt revisor, sagde min makker om Benjamin, da han trådte på scenen) - men et afsindigt energiniveau, indtog Benjamin og Albert i sommers Arena på Roskilde Festival, og spillede en af de mest legendariske festival-sæt, jeg nogensinde har oplevet.

Og for et par uger siden smed de så et rendyrket Album på gaden, og det er noget af det mest helstøbte, vi længe har set.

ANNONCE

Benal har måske lidt en smule af Lukas Graham - fænomenet: Altså at den umiddelbare frontmand bliver døbt i actets navn.

Benjamin hedder sgu ikke Benal. Men sammentrækningen af bogstaverne fra Albert og Benjamin: Det er Benal. Den ene ville ikke være det samme, uden den anden.

Benal er rapmusik og lyrik for voksne. Ikke fordi det er stift og kedeligt, men emnerne strækker sig væsentligt længere end druk, hor og dollaz - og musikken er heldigvis milevidt fra det franske sigøjnermusik, der præger mange af de yngre artisters produktioner. 

Her er der plads til både at være eftertænksom, følsom og forelsket eller følelseskold - som i albummets åbingsnummer,  'Hemmelighed', der lydmæssigt stikker ud, men ret på en fin måde alligevel ligger temaet på plads. 

Albummets 2. Track er den allerede velspillede 'Lampeskærm' , der skruer væsentligt op for tempoet og temperamentet. 

Albert og Benjamin gæstes af en god tre dygtige kumpaner. Clara Sofie leverer et kvindeligt modstykke i 'Når du kigger på mig'. 

Wads tager det hele i en lidt mere poppet retning, med forelskelses-nunmeret 'Tænker lidt på dig'. 

Men så kommer Emil Simonsen, aka KlamFyr og Suspekts Orgi-e og smadrer døren ind til lidt stodderfest på 'Skyd dem ned' - og selvom Emil starter ord-legen hidsigt op "

Går og har det ligesom dyne-Larsen //
Styrter ned til banken, som det nytårsaften //
Så'n spiller klaveret, så'n lyder saksen //
Tager dem indenom - vi styrer branchen //?
Vi tømmer alle ligesom Oddset-Janni // 
Laver Lego-penge, det gør jeg alti alti"
, // 

Så ender Benjamin med at tage det vildeste vers med hjem:  

Du tog et billede ligesom: "Nu er det fedt" //
Din yndlingsdrink er Kahlúa med pis //
Hovedet ud af limousinen, råbte': "See you later" //
Dårlig Cava rundt i byen, mens din libido fader //
Hvem var det, der designede din designerstol? //
Først glad, når vi fester ligesom Reimer Bo //
Slog alarm ved at slå mig i hovedet //
Sagde, dine drømme er lige så små, som jeg troede //


Timing er alt i streaming-alderen, og derfor er der også blevet plads til en ret atypisk julesang 'Bare Sig Det' Jul'. Skæringen er dog ikke specielt julet, og måske er det i virkeligheden mest albummets release-dato, der har brug for lidt buzzword. Men det er allerede tilgivet. 

Solid voksenhiphop, der passer perfekt til dine juledage.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce