Connery

Anmeldelse: Age of Empires IV

Wololo!

4 ud af 6 stjerner

Age of Empires er tilbage med fjerde spil i det elskede RTS-franchise (Real-Time Strategy), og AoE 4 er første reelle udgivelse siden 2005, hvor Age of Empires III blev udgivet, uden helt at kunne træde ud af skyggen for Age of Empires II fra 1999. 

Age of Empires II har en særlig plads i mange gameres hukommelse, og måske var det også derfor, at Xbox Game Studios i 2019 genudgav netop denne titel i en 'Definitive Edition' med opdateret grafik. 

ANNONCE
Age of Empires IV - Trailer

Age of Empires IV samler op på formlen fra AoE II, med et tungt fokus på middelalderen, historiske slag og en velpoleret RTS-oplevelse. 

Har man været omkring Age of Empires før, er AoE 4 et  spil der er let at gå til. Her handler det om at bygge baser og slå de konkurrerende civilisationer på teknologi, ressourcer og militærkraft - og på en måde er alt som det plejer. 

Age of Empire IV tilføjer en masse nye ting, uden at fremstå som et komplet anderledes spil end tidligere i serien. Der er selvfølgelig både mulighed for at spille online og offline (mod AI), og så er der også blevet plads til en forholdsvis ekspansiv kampagnedel - med fire forskellige historier, der gennem hver deres civilisation, lader dig udforske 500 års faktiske hændelser, i militære og udviklingsfokuserede missioner. 

De otte forskellige civilisationer spænder over de klassiske angelsaksiske styrker, over romerne og til mongolerne og kineserne.

ANNONCE
Anmeldelse: Age of Empires IV

Kærlighed til campaigns

De fire forskellige campaigns, der er tilgængelige i AoE 4 ved lanceringen, lader dig dykke ned i Englands historie med Normannernes kampagne, der starter med slaget ved Hastings i 1066. Man kan også dukke ned i 100-års krigen med England og Frankrig i centrum, kaste sig over de nomade- og søstærke mongoler og kampen mod Rus-styrkerne - eller opbygge den imponerende russiske højborg Moskva, med et særligt fokus på teknologisk udvikling. 

Hver kampagne er tilrettelagt efter historiske nøglepunkter, som oftest lader dig genspille et givent slag - med flotte cinematics og fortælling mellem hver succesfuld mission. Det fungerer godt - og er let at gå til og fra, mens man veksler imellem spillets andre gamemodes - og agerer vel egentlig som en virkeligt opslugende og interaktiv historietime - jeg blev i hvert fald hurtigt fanget. 
På samme tid er kampagnerne også proppet med gode tips og tutorials, der lærer spilleren grundlæggende funktioner - både gamle og nye, så både erfarne spillere og nytilkomne har mulighed for at lære spillets basale og mere avancerede funktioner.

ANNONCE
Anmeldelse: Age of Empires IV

Klassisk Age of Empires

Hvis du mest er til en omgang helt basal Age of Empires, er det selvfølgelig muligt bare at generere et game og sætte gang i en kamp - enten mod AI eller online. i Skirmish-game-moden, har man mulighed for at skræddersy sine spil helt efter egne præferencer, helt klassisk med definition af kortstørrelse, antallet af modstandere og allierede - sværhedsgraden heraf - og også hvilket biom, man ønsker at udfærdige sit imperie i. 

Gode gamle Empires

Det nye Age of Empires er helt tydeligt udviklet på ryggen af det meste af det, som gjorde AoE II til et meget populært spil ved årtusindeskiftet. 

ANNONCE
Anmeldelse: Age of Empires IV

Hvis du har en trang til at sætte gang i et spil, og indsamle ressourcer i vildskab, mens du i fuld fart hamrer enorme hære op, for at modstå fjenden eller erobre land, vil AoE 4 være et godt bekendtskab. 

Vi har at gøre med en klassisk Age of Empires-oplevelse, der med rigtig mange små forbedringer byder på en tidssvarende og ekstremt velpoleret Age of Empires RTS-oplevelse - uden at vige alt for meget fra den velkendte formel. 

De nye campaign-modes agerer som et solidt indgangspunkt for nye spillere - og mens mere garvede spillere formentlig vil have lyst til at sætte direkte ind mod online PVP eller PVE-battles med venner - eller offline med og mod computeren, så er Campaign-missionerne også værd at prøve kræfter med for dem. 

Der er ikke tale om en banebrydende ny titel og innovationerne er forholdsvis underspillede - men Age of Empires er en virkelig solid oplevelse - og hvis du er fan af franchiset, kan du lægge en stjerne eller to til min generelle bedømmelse på 4/6. 

Xbox Game Studios har udviklet Age of Empires - og det betyder at spillet lander på Xbox Game Pass for PC - samtidig med udgivelsen på Steam. 

Age of Empires IV udkommer 28. oktober 2021. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt